Gå til sidens hovedinnhold

Ville rydde utkikkspunkt gratis – fikk ikke lov av kommunen

Korsvoll vel tilbød i fjor skauopprydding på dugnad rundt Tyskertoppen. Ett år etterpå svarer kommunen at den heller vil bruke «erfarne fagfolk». Vel å merke når det en gang blir ressurser til det.

KORSVOLL: «Skogen består av rik edellauvskog og kalkskog. Ved en tynning ønsker vi å bruke erfarne fagfolk. Vi vet tidligst i oktober om vi har gjenstående midler til rydding i år», skriver Bymiljøetaten til Korsvoll vel.

Del på Facebook

Har mistet utsikten

– Edellauv og kalkskog er det mye av i Korsvoll-området fra før, og vi har da på ingen måte tenkt til å snauhogge all skau rundt Tyskertoppen! Vi ønsker tynning og opprydding, slik at vi blant annet får tilbake den flotte utsikten over byen – den er helt borte. Også stien nedenfra er flere steder nesten gjengrodd, velleder Stine Grønvold.

LES OGSÅ: Libe Rieber-Mohn vil fjerne trær på Tyskertoppen

I tillegg ønsker Korsvoll barnehage en opprydding i kratt og villnis rundt barnehagen. Sogn Kultur- og Historielag har fått sette opp skilt som markerer aktiviteten på Tyskertoppen under krigen, men disse er også grodd igjen.

Antiluftskyts under krigen

Tyskertoppen, bak Korsvolltoppen barnehage i Carl Kjelsens vei, har sitt opphav i at tyskerne under andre verdenskrig etablerte antiluftskytsanlegg på stedet. Plassen blir brukt av mange hele året, blant annet har Korsvoll Idrettslag fast nyttårsmarkering med vardetenning.

LES OGSÅ: Barn på skattejakt fant tyvegods på Tyskertoppen

Vellederen kan ikke forstå hvorfor etaten ikke benytter seg av tilbudet fra vellet.

Ett års saksbehandling

– Før siste avslag på dugnaden, ba vi også etaten om en felles befaring på området, men det ønsker den tydeligvis ikke. Vi har mange i vellet som har god peiling på blant annet riktig tynning av trær, og gjennom en felles befaring så kunne vel etaten nærmere ha vist hvordan den ønsker at vi skulle gjøre jobben, sier Grønvold, som også reagerer på den lange saksbehandlingstiden.

– Vellet sendte første forespørsel om opprydding i august i fjor. To måneder senere fikk vi tilbake spørsmål om vi kunne merke på et kart hvor vi ønsket å rydde. Kartet ble sendt, og først nå, i slutten av juli, har vi svar og avslag på søknaden.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter