Gå til sidens hovedinnhold

Ville rygge seg ut av påskekøen

Mannen angret seg da han befant seg i massive køer.

Påskeutfarten er absolutt merkbar på E6.

Like over klokka 11 fikk politiet melding om at noen biler forsøkte å rygge seg ut av den massive, stillestående køen som er ved Minnesundbrua.

- Vi stansa den ene bilen. Mannen er nå anmeldt, og førerkort ble beslaglagt, forteller operasjonsleder Per Stenslet til Romerikes Blad.

Føreren av bilen var en 63 år gammel mann fra Oslo.

Dobbelt så mange biler
Luis Barra hos veitrafikksentralen forteller at det er den vanlig utfartstrafikken i påsken, som vi nå kan se ved Minnesundbrua, der hvor fire felter blir til to.

- Grunnen er at påskeutfarten gjør at det hvert år på denne tida er dobbelt så mange som kjører her, sammenlignet med på en vanlig dag, sier han.

Trafikken til The Gathering på Hamar gjør også noen tusen flere skal til Hamar, og at trafikken er spesielt verre rundt Hamar i dag.

Blir verre under innfarten
Det er tradisjonelt denne onsdagen, i tillegg til forrige fredag og lørdag, som er de verste utfartsdagene.

Innfarten er verst på søndag og mandag.

- Det er noe verre da, for utfarten er i hvert fall spredd over flere dager, forteller han.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Sniker
Når det er lange køer og folk har hastverk med å dra til hytta, er det alltid noen som finner snarveier på bekostning av andre.

Nettavisen-frontsjef Morten Karlsen sto i kø på den aktuelle strekningen.

Han fortalte at køen sto i høyre felt på en tofeltsvei, men at det likevel var det mange bilister som prøver å snike ved å kjøre forbi på venstre side, noe som skapte stor irritasjon hos bilistene.

- Det er utrolig provoserende å stille seg i kø på høyre side som alle andre, når noen folk bare suser forbi på venstre side og kaster seg inn før innsnevringen, sier Karlsen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Slinning i Vegtrafikksentralen opplyser at folk må være obs på at de skal holde køen helt fram til innsnevringen til et felt lenger fremme.

- I tillegg til irritasjon blant andre bilister kan det skape farlige situasjoner dersom biler i høyre felt svinger ut av køen uten å sjekke blindsonen før man bytter felt. Kommer det da en bil i full fart i forbikjøringsfeltet på venstre side kan det ende med ulykke. Oppfordringen er å smøre seg med tålmodighet og vise køkultur, sier han.

Alternative ruter
Massive køer i nordgående retning gjør at det kan være lurt å vurdere alternative ruter når man nå skal ut på påsketur

- Skal man nordover mot Lillehammer, kan det være et alternativ å velge å kjøre riksvei 4 over Gjelleråsen i stedet. Skal man for eksempel til Østerdalen, kan man kjøre av ved Kløfta, og ta riksvei 2 videre til Elverum fra Kongsvinger. Eller man kan kjøre fylkesvei 24 opp Odalen, sier Luis Barra hos veitrafikksentralen.

Les flere saker fra Romerikes Blad.

Mer fra Nettavisen:

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken