Villhunder drepte og spiste fire mennesker

Foto: Wikimedia Commons

Minst ti hunder skal ha vært involvert i angrepene i en park i millionbyen.

10.01.13 12:31

Villhunder i Mexico by har drept fire mennesker i løpet av de siste to ukene, melder nyhetsbyrået AP.

De maltrakterte menneskelikene ble funnet i en park i utkanten av storbyen, opplyser meksikanske myndigheter i en uttalelse mandag.

I ett tilfelle var det en tenåringsjente som ringte til søsteren og tryglet om hjelp mens angrepet pågikk.

Innbyggerne rundt parken Cerro de la Estrella, som ligger i et fattig distrikt i byen, gjorde først funn av likene til en 26 år gammel kvinne og et ett år gammelt barn i romjulen.

Kvinnen manglet en arm, og myndighetene sier at både kvinnen og gutten blødde i hjel etter å ha blitt spist av hunder.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Wikimedia Commons

- Angrepet av ti hunder
Sist fredag var det noen besøkende i parken som gjorde nok et sjokkerende funn. Da fant de likene til et tenåringspar som også hadde blødd i hjel.

- Eksperter har konkludert med, som følge av alvorlighetsgraden på skadene, at minst ti hunder var involvert i hvert angrep, sier påtalemyndigheten i Mexico by i en uttalelse.

I det andre angrepet var det en gutt (16) og en jente (15) som var ofrene for villhundene. Jenta ringte sin søster ved 19-tiden fredag kveld og ba om hjelp.

- Det er flere hunder som går til angrep på oss, hjelp meg, skal jenta ha skreket inn i telefonrøret. Deretter ble samtalen avbrutt.

Myndighetene advarer nå allmennheten mot å bevege seg i parken. Mer enn hundre politimenn har saumfart parken på leting etter drapshundene.

Fanget 25 hunder
Hittil har de fanget 25 hunder - ti tisper, åtte hannhunder og syv valper. Hundene hadde bodd i huler og kløfter i parken, ifølge påtalemyndigheten.

Alle hundene skal bli sjekket for blodspor i pelsen, og innholdet i magesekken skal undersøkes. Det er ennå uklart hva som vil skje med hundene.

Flere av hundene kan ha vært forlatte kjæledyr som har dannet en flokk i parken.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: El Sol de Mexico (faksimile)

- Gatehunder dreper ikke
Men det er flere som sår tvil om versjonen til myndighetene, og tviler på at gatehunder kan ha stått bak de brutale drapene.

- Gatehunder har ikke en atferd som tilsier at de vil drepe mennesker, sier president for organisasjonen for vern av gatehunder i Mexico by, Antemio Maya, ifølge AP.

Han mener hundene som politiet fanget, ikke er i stand til å drepe mennesker.

- Myndighetene fanget beagler, maltesere og pudler. Kan du forestille deg hvor lang tid det ville ta for dem å drepe en person? sier Maya.

Nå frykter han at saken vil ytterligere forverre situasjonen for Mexico bys mange gatehunder.

- Mange mennesker blir lei av hundene sine og kaster dem rett og slett ut på gaten. Dette kommer til å skape et forferdelig hat for gatehunder, og det vil føre til enda mer mishandling, sier Maya.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.