Gå til sidens hovedinnhold

Villhunder drepte og spiste fire mennesker

Minst ti hunder skal ha vært involvert i angrepene i en park i millionbyen.

Villhunder i Mexico by har drept fire mennesker i løpet av de siste to ukene, melder nyhetsbyrået AP.

De maltrakterte menneskelikene ble funnet i en park i utkanten av storbyen, opplyser meksikanske myndigheter i en uttalelse mandag.

I ett tilfelle var det en tenåringsjente som ringte til søsteren og tryglet om hjelp mens angrepet pågikk.

Innbyggerne rundt parken Cerro de la Estrella, som ligger i et fattig distrikt i byen, gjorde først funn av likene til en 26 år gammel kvinne og et ett år gammelt barn i romjulen.

Kvinnen manglet en arm, og myndighetene sier at både kvinnen og gutten blødde i hjel etter å ha blitt spist av hunder.

- Angrepet av ti hunder
Sist fredag var det noen besøkende i parken som gjorde nok et sjokkerende funn. Da fant de likene til et tenåringspar som også hadde blødd i hjel.

- Eksperter har konkludert med, som følge av alvorlighetsgraden på skadene, at minst ti hunder var involvert i hvert angrep, sier påtalemyndigheten i Mexico by i en uttalelse.

I det andre angrepet var det en gutt (16) og en jente (15) som var ofrene for villhundene. Jenta ringte sin søster ved 19-tiden fredag kveld og ba om hjelp.

- Det er flere hunder som går til angrep på oss, hjelp meg, skal jenta ha skreket inn i telefonrøret. Deretter ble samtalen avbrutt.

Myndighetene advarer nå allmennheten mot å bevege seg i parken. Mer enn hundre politimenn har saumfart parken på leting etter drapshundene.

Fanget 25 hunder
Hittil har de fanget 25 hunder - ti tisper, åtte hannhunder og syv valper. Hundene hadde bodd i huler og kløfter i parken, ifølge påtalemyndigheten.

Alle hundene skal bli sjekket for blodspor i pelsen, og innholdet i magesekken skal undersøkes. Det er ennå uklart hva som vil skje med hundene.

Flere av hundene kan ha vært forlatte kjæledyr som har dannet en flokk i parken.

- Gatehunder dreper ikke
Men det er flere som sår tvil om versjonen til myndighetene, og tviler på at gatehunder kan ha stått bak de brutale drapene.

- Gatehunder har ikke en atferd som tilsier at de vil drepe mennesker, sier president for organisasjonen for vern av gatehunder i Mexico by, Antemio Maya, ifølge AP.

Han mener hundene som politiet fanget, ikke er i stand til å drepe mennesker.

- Myndighetene fanget beagler, maltesere og pudler. Kan du forestille deg hvor lang tid det ville ta for dem å drepe en person? sier Maya.

Nå frykter han at saken vil ytterligere forverre situasjonen for Mexico bys mange gatehunder.

- Mange mennesker blir lei av hundene sine og kaster dem rett og slett ut på gaten. Dette kommer til å skape et forferdelig hat for gatehunder, og det vil føre til enda mer mishandling, sier Maya.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken