*Nettavisen* Nyheter.

Vimpelcom byr på Kyivstar

Det russiske mobilselskapet Vimpelcom vil kjøpe alle aksjene i det ukrainske mobilselskapet Kyivstar. Telenor er storeier i begge selskapene. Les mer her:

19.05.08 00:16

(Korr)Vimpelcom melder mandag formiddag at de har sendt et tilbud til Altimo og Telenor om å få kjøpe Kyivstar, et ukrainsk mobilselskap.Telenor er sammen med Altimo, som er Alfa Gruppens selskap for teleinvesteringer, største eier i både Vimpelcom og Kyivstar.Vimpelcom skriver i en melding at de vil betale 5 milliarder dollar for Kyivstar. I meldingen skriver selskapet videre at det forslåtte kjøpet av Kyvistar vil skape signifikante verdier for aksjonærene i både Vimpelcom, Telenor og Alfa Gruppen.I pressemeldingen skriver Vimpelcoms toppsjef, Alexander Izosimov, at de tror at et kjøp av det ukrainske mobilselskapet vil skape mer verdier enn om det skulle stå alene.- Denne transaksjonen, som vil være gjenstad for godkjennelse av våre minoritetsaksjonærer, vil befeste vår posisjon på vei til å bli den ledende telekom-aktøren i de tidligere sovjetstatene, sier Izosimov i en kommentar.Usikkert med Telenor

Det har brutt ut full krig mellom Telenor og Altimo, samt ledelsen i Vimpelcom. Telenor gikk til frontalangrep mot sin partner i Russland etter at Vimpelcom, med Altimos støtte, kjøpe det ukrainske mobilselskapet URS.Siden den gang har det vært isfront mellom Telenor og Vimpelcom. Telenor har også problemer i Kyivstar, der det nå er en drakamp mellom Altimo og Telenor om makten i selskapet.Det var ikke mulig for iMarkedet.no å komme i kontakt med representanter for Telenor mandag.iMarkedet.no kommer tilbake med mer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag