RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VimpelCom gir opp ukrainsk mobilselskap

Sist oppdatert:
Ledelsen i VimpelCom gir nå opp forsøkene på å kjøpe opp den ukrainske mobiloperatøren URS. Sjekk saken her
Den russiske nettavisen RBC skriver tirsdag kveld at ledelsen i VimpelCom gir opp bestrebelsene på å kjøpe Ukrainian Radio Systems og innstiller forhandlinger med selskapet.

Dette opplyser VimpelComs adm. direktør Alexander Izosimov til RBC og forteller at årsaken til innstillingene er at styret i VimpelCom ved to anledninger ikke har gitt sin velsignelse til oppkjøpet – da Telenors representanter i styret har stemt nei.

Men det private investeringsfondet som de hadde planer om å gjøre oppkjøpet sammen med står fritt til å fortsette samtaler, og VimpelCom-sjefen utelukker ikke at selskapet en gang i fremtiden vil kunne lykkes i å kjøpe URS.

Izosimov signaliserer at han heller ser en finansiell kjøper kommer inn i URS enn at en konkurrent gjør det.

I dag er uansett en spennende dag for VimpelCom, da selskapets generalforsamling avholdes i Moskva. Alfa-gruppen og Telenor, som kjemper om kontrollen i selskapet, har sendt ut brev til aksjonærene i selskapet og bedt om støtte for sine kandidater til styret. Hvordan det gikk får vi vite i ettermiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere