RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vimpelcom kjøpe ukrainsk mobilselskap

Sist oppdatert:
Det russiske mobilselskapet Vimpelcom har nå kjøpt Ukranian Radio Systems, etter at Telenor tapte kampen i gårsdagens generalforsamling. Les mer her
I går kveld kjøpte endelig det russiske mobilselskapet Vimpelcom alle aksjene i det ukrainske mobilselskapet Ukranian Radio Systems (URS) for 206,5 millioner dollar. Det opplyser nyhetsbyrået AFX.

Telenor har motstridt seg kjøpet med alle midler, men på en generalforsamling onsdag ettermiddag tapte det norske teleselskapet kampen da et overveldende flertall av aksjonærene i selskapet stemte for et kjøp.

Les mer om den saken her:
Alfa vant - Telenor protesterer

Telenor kontrollerer 29,9 prosent av aksjene i Vimpelcom, og har full kontroll sammen med sin partner Alfa Telecom. Det har de siste månedene vært en bitter strid de to selskapene i mellom om hva som skal være strategien til Vimpelcom, noe som kulminerte i gårsdagens generalforsamling.

Både Telenor og Alfa Telecom er inne i det ukrainske markedet gjennom Kyvistar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere