RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vimpelcom-konkurrent henter ekspansjonspenger

Sist oppdatert:
En av Telenors-satning Vimplecoms argeste konkurrenter i det russiske mobilmarkedet skal nå plassere et større obligasjonslån for å finansiere videre ekspansjon
Russlands tredje største mobilselskap MegaFon vil plassere et obligasjonslån i slutten av inneværende år eller i begynnelsen av neste år. Lånet vil få en ramme på 375 millioner euro og skal ha en løpetid på 5 år eller 7 år.

Det er konsernsjef Sergei Soldatenkov i MegaFon som ifølge Dow Jones opplyser dette onsdag.

Det er ING Bank og CitiGroup som har fått oppdraget som tilretteleggere. Når det gjelder tidspunktet for plasseringen så venter MegaFon på bedre markedsforhold.

MegaFon ønsker bedre betingelser enn det Vimplecom oppnådde ved sin seneste plassering, som ble gjort til 10 prosents rente. Telenor eier som kjent 25 prosent av Vimpelcom som er den nest største mobilaktøren i Russland.

Midlene fra MegaFons utstedelse skal brukes til å ekspandere selskapets nettverk i Russland, noe som nå går raskere enn forventet. Det er blant annet de østligste delene av Russland samt Sibir som nå skal inn i MegaFons nettverk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere