RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vimpelcom-konkurrent styrker posisjonen

Sist oppdatert:
Det største russiske mobilselskapet, Mobil TeleSystems, har inngått en avtale om å kjøpe de resterende 47,3 prosentene av den regionale operatøren Kuban, og styrker dermed sin posisjon
Etter at de to viktigste byene i Russland er godt dekket, konkurrerer MTS og Telenors Vimpelcom om det regionale markedet i Russland. Telenor eier 25 prosent av Vimpelcom.

Det siste i konkurransen om de regionale kundene er at MTS nå kjøper seg opp til 100 prosent i mobilselskapet Kuban GSM, melder Moscow Times.

MTS vil nå gi 107 millioner dollar for å kjøpe de resterende 47,3 prosentene av Kuban. Dette er det største oppkjøpet i det russiske mobilmarkedet.

Kuban dekker Krasnodar-regionen og Adygeya-regionen og hadde ved utgangen av august 1,2 millioner kunder. MTA vil etter oppkjøpet ha 13,2 millioner kunder.

Vimpelcom regner med på bruke 600 millioner på utbyggingen og styrking av sitt nettverk, i hovedsak gjennom regionale investeringer. Neste års budsjett er på 500 millioner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere