RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VimpelCom på kjøper'n

Sist oppdatert:
Delvis Telenor-eide Vimpel Communications har nå tatt et skritt videre i ekspansjonen ut av det russiske mobilmarkedet og kjøper to av Usbekistans mobiloperatører. Les mer her
Ifølge en pressemelding har Vimpelcom som er Russlands nest største mobilselskap, inngått avtaler om kjøp av Usbekistans nest største og fjerde største mobiloperatører.

Vimplecom skal ut med henholdsvis 200 og 60 millioner dollar for Unitel og Buztel som er nummer to og fire i det usbekiske markedet. I tillegg tar Vimplecom over gjeld på henholdsvis 2,4 og 13,4 millioner dollar.

Begge operatørene sitter med både GSM 900 og 1800-lisenser i landet. Vimpelcom varsler at de så raskt som paktisk mulig vil fusjonere de to selskapene. Unitel har i dag 364.000 kudner som gir en markedsandel på 31 prosent. Det er ikke oppgitt hvor mange kunder Buztel har.

Bustel selges for øvrig av Alfa Group som er Vimpelcom største aksjonær med 32,9 prosent. Alfa Group er og Telenors hovedmotstander i maktkampen som pågår i Vimpelcom i forbindelse med selskapets ekspansjon inn i det ukrainske mobilmarkedet

Usbekistan har en befolkning på 26 millioner og mobilpenetrasjonen er på kun 4,5 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere