*Nettavisen* Nyheter.

Vimpelcom-rapport holdes hemmelig

Korrupsjonssiktede Jo Lunder fotografert under en pressekonferanse torsdag. Foto: Tore Meek (NTB scanpix)

Rapporten som korrupsjonssiktede Jo Lunder mener ga ham klarsignal til å godkjenne en omstridt utbetaling på 30 millioner dollar, holdes skjult for myndighetene.

12.11.15 07:28

Den tidligere Vimpelcom-sjefen bestilte selv rapporten etter å ha mottatt bekymringsmeldinger om utbetalingen i 2011, men har aldri lest den. Det har heller ikke Økokrim, de norske dommerne, eller nederlandske og amerikanske myndigheter, skriver Dagens Næringsliv.

- Den har ikke de etterforskende myndighetene fått tilgang til, fordi den er underlagt advokat/klient-privilegiet, sier førstestatsadvokat Marianne Djupesland i Økokrim til avisen.

Rapporten ble utformet av et advokatfirma, og er sentral i saken mot Lunder. Et av stridsspørsmålene da retten skulle vurdere fengsling av Lunder, var om rapporten ga et tilstrekkelig grunnlag til å kunne godkjenne utbetalingen til postkasseselskapet Takilant.

Lunder har forklart at samtlige av hans rådgivere – interne og eksterne, ga grønt lys til å gjennomføre utbetalingen. Rapporten skal ha vært sentral i disse vurderingene.

Vimpelcom har mulighet til å frita advokatfirmaet for taushetsplikten for rapporten. Det er ikke blitt gjort. Lunder har forklart at han ikke hadde mulighet til å frigi rapporten da han var konsernsjef i Vimpelcom fordi styret ikke ønsket dette. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag