RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vimpelcom saksøker russiske myndigheter

Sist oppdatert:
Det russiske mobilselskapet Vimpelvom vil nå gå til søksmål mot russiske myndigheter etter etter påstander fra myndigheten om brudd på GSM-lisensen i Moskva-området
Telenor eier 29 prosent av aksjene i det russiske mobilselskapet som nå vil ta en underavdeling av det russiske informasjons- og kommunikasjonsdepartementet til retten. Det er teletilsynet Gossvyaznadzor for Moskva-området som nå har pådratt seg Vimpelcom ledelsens harme, ifølge Dow Jones News onsdag.

Bakgrunnen er at Gossvyaznadzor rett før helgen offisielt informert Vimpelcom om at selskapet og det heleide datterselskapet KB Impuls, som sitter på GSM-lisensen for Moskva området, har brutt lisensbetingelsene.

Gossvyaznadzor hevder at Vimpelcom bryter reglene siden de inngår abonnementsavtalene i Vimpelcoms navn, og ikke i KB Impuls sitt navn, som eier lisensen.

Vimepelcom hevder på sin side at avtalen mellom selskapet og KB Impuls sier at KB Impuls overtar fullrettigheter og plikter for abonnentene, slik loven forlanger.

Videre påpeker Vimpelcom at departementet og Gossvyaznadzor har vært klar over arrangementet helt siden KB Impuls fikk GSM-lisensen i 1997, og ikke har funnet noe ulovlig før nå.

Gossvyaznadzor har gitt Vimpelcom en frist til 1. februar med å reversere situasjonen.

Vi sitter med det inntrykk at myndighetene behandler Vimpelcom urettferdig, sier konsernsjef Alexander Izosimov i Vimplcom til Dow Jones.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere