RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vimpelcom vant viktig rettssak

Sist oppdatert:
Det russiske mobilselskapet Vimpel Communications vant en viktig seier i det russiske rettsvesenet fredag. Saken er tilknyttet kjernen i selskapets krangel med russiske myndigheter
Ifølge den russiske næringslivsavisen Vedomosti satte en domstol i Moskva presedens på fredag, da de valgt å vrake et søksmål fremsatt av en abonnent.

Abonnenten hadde gått til erstatningssøksmål mot Vimpelcom for hva han mente er et teknisk brudd på den russiske telelisensloven. Dette er kjernen i den pågående tvisten mellom Vimpelcom og det russiske teletilsynets Moskva-kontor.

Teletilsynet mener at Vimpelcom driver ulovlig siden de selger abonnementene gjennom Vimpelcom, mens det er det heleide datterselskapet KP Impuls som er tildelt lisensen. Vimpelcom har drevet på denne måten siden 1997, men i forrige uke ga de russiske telemyndigheten mobilselskapet frem til 1. februar med å overføre kundene til KB Impuls.

Vimpelcom har gått hardt ut mot pålegget og vil ta saken inn for domstolene dersom ikke pålegget trekkes. Fredagens domstolsavgjørelse styrker Vimpelcoms argumentasjon.

Aksjen fikk endel juling sist uke på grunn av disputten. Telenor eier 29 prosent av mobilselskapet, som er Russlands nest største.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere