RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vin og sjokolade forlenger livet

Sist oppdatert:
Nederlandske forskere mener de har funnet resepten på et langt liv - fisk, hvitløk, grønnsaker, nøtter, frukt, vin og mørk sjokolade.

Forskerne ved Erasmusuniversitetet i Rotterdam kaller det «polymeal», og påstår at dietten reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer med 75 prosent, skriver Dagens Nyheter. I følge aftenposten.no blir dietten lansert i julenummeret av det anerkjente britiske medisintidsskriftet British Medicin Journal.

Polymeal kommer som et alternativ til ideen om en forebyggende cocktail av medisiner som i fjor ble lansert av en annen forskergruppe. Den såkalte «polypill» besto av blodtrykkssenkende medisiner, acetylcalisylsyre og et B-vitamin. Ifølge Dagens Nyheter likte ikke de nederlandske forskerne tanken på at befolkningen skulle innta forebyggende medisiner, og satset i stedet på utviklingen av en kostholdspakke.

Forskerne understreker at alkoholmengden i dietten ikke bør overdrives, men legger til at olivenolje, tomater og soyabønner kan tilsettes uten fare for bivirkninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere