*Nettavisen* Nyheter.

Vin til påskelammet

Foto: (Thinkstock)

Godt rødt i glasset til tradisjonsrik påskekost.

(SIDE2): Saftig, mørt og smaksrikt lammelår smurt inn med hvitløk og herlig urteblanding hører gjerne med på matbordet til påske. En smaksrik og gjerne fruktig rødvin med god syre gir god balanse til hvitløk og urtene, og selvsagt til fettet i lammet og sausen.

Rødt i glasset
Både spanske, italienske og franske viner er gode vinland som byr på mye spennende til lammelåret, og vi velger rødt til lammet. Viner basert på druer som Cabernet Sauvignon og Merlot er utmerket til årets påskelam uansett om det lår, skanke, gryte eller stek det går i.

Vi har valgt ut noen av våre favoritter:

Klikk på bildet for å forstørre.

Château Panet 2008 Grand Cru, Frankrike
(#14330, kr 190) Poeng: 88

Helt mørk rød i fargen.

Intens duft av solbær, lakris, krydder og eik.

Fyldig, rund og bløt i munnen. Saftig toner, veldig god syre og godt preg av krydder i en fast og god ettersmak.

Laget på 75% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon og 5% Cabernet Franc.

Tommasi Valpolicella Classico Superiore Vigneto Rafael 2009, Italia
(# 6218, kr 160) Poeng: 85

Dyp rubinrød på farge.

Dufter av kirsebær og krydder. Fersk og fruktig med god balanse og smak med deilig munnfølelse.

Lang og lett søtlig ettersmak, god fylde og god syre.

Laget på 70% Corvina, 25% Rondinella og 5% Molinara.

Klikk på bildet for å forstørre.

Château Bois-Martin 2007, Frankrike
(#10666, kr 210) Poeng: 87

Rubinrød i fargen.

Fruktig og krafitg aroma av mørke røde bær, fat og lær. En elegant rødvin; rund og fruktig på smak, meget fin balanse og fylde.

En lang, god ettersmak med fine tanninner.

Laget på 70% Cabernet Sauvignon og 30% Merlot.

Cune Gran Reserva 2000, Rioja, Spania
(#94197, kr 200) Poeng: 88

Dyp rød på farge. God og kraftig duft av krydder, vanilje og fatpreg. Lang ettersmak, god fylde og flott syre – meget fin balanse i denne snart 12 år gamle vinen.

Varm og saftig ettersmak av modne bær og fat. En riktig så god matvin vi ville fortrukket til fyldige matretter av lam eller storfe med gode, fete sauser.

Laget på 85 % Tempranillo, 10 % Graciano og 5 % Mazuelo.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tommasi Appassimento Graticcio 2010, Italia
(# 91516, kr 110) Poeng: 85

Mørkerød på fargen.

Fruktig aroma med innslag av pepper. Ok fylde og tyngde, fruktig og krydret i en lang, myk ettersmak.

Laget på 90% Corvina Veronese og 10 % Oselata.

(PS: Prisen er satt ned med 40 kroner i april grunnet 110 årsjubileet til vinhuset).

God påske!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.