RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vind i seilene for Hurtigruten

Sist oppdatert:
Selskapet seilte inn over en milliard kroner, men advarer mot skjær i sjøen.
Hurtigruten bedrer resultat for andre kvartal og har øket antall rundreiser med 7 prosent sammenlignet med i fjor.

Resultat før skatt økte til 102,3 millioner kroner fra 91,3 millioner kroner i samme periode året før. Driftsresultatet vokste til 141 millioner kroner fra 119,5 millioner kroner.

Driftsinntektene økte til med litt i overkant av 20 millioner kroner til 1.087 millioner kroner fra 1.067 millioner kroner.

- Den positive booking-utviklingen bekrefter effekten av de tiltak vi har iverksatt på produktutvikling, markedsføring og prising, skriver selskapet i sin resultatpresentasjon.

Hurtigruten advarer mot driftsforstyrrelsene som rammet selskapet i andre kvartal. Blant annet trekker selskapet frem den negative utviklingen i bussvirksomheten og skriver at de negative hendelsene vil naturlig nok virke inn på regnskapet for 2007.

- Det skaper usikkerhet i forhold til vårt mål om et resultat i balanse for 2007. Vi vil være avhengig av en tilfredsstillende løsning av NOx-forhandlingene for å nå dette målet, skriver selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere