RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vind i seilene for Hurtigruten

Tromsø (NTB): De tyngste tidene er tilbakelagt, og snuoperasjonen som Hurtigruten er i full gang med gir selskapet gode resultater i tredje kvartal.

Selskapet fikk et resultat før skatt på 192 millioner, 106 millioner kroner bedre enn i samme kvartal i fjor. Driftsresultatet økte med nesten 100 millioner til 248 millioner.

Hurtigruten peker i kvartalsrapporten på at de viktigste kostnadselementene er under kontroll. Resultatforbedringen forklares delvis av negative engangseffekter i tredje kvartal i fjor, men også av vesentlig forbedring for produktområdet Explorer.

Selskapet peker også på at de sliter på norskekysten, blant annet fordi selskapets produkter kom for sent ut i salg i 2012.

- Iverksatte tiltak viser imidlertid allerede effekt, og har bidratt til å redusere negativt gap mot 2012. Deler av volumtapet er i perioden kompensert gjennom kampanjer som har nådd et marked med kortere bookinghorisont, skriver selskapet i meldingen.

Hurtigruten satte i gang et omfattende effektiviseringsprogram i desember 2012 som innebar gjennomgripende endringer i selskapet. Ikke minst dreide dette seg om en betydelig nedbemanning, opprettelse av nytt konsernsenter i Tromsø, lokalisering av salgsorganisasjon i Oslo og etablering av et mannskapsselskap i Kirkenes med overføring av 1.600 ansatte i tredje kvartal 2013. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere