*Nettavisen* Nyheter.

Vind river nybygg i fillebiter

Foto: LAB.no

Delene hagler fra bygget over parkeringsplassen ved handlesenter.

26.10.08 09:10

(iBergen.no) Hundrevis av parkerte biler står i fare for å bli truffet av flygende byggedeler. Flere biler er allerede truffet og har fått skader.

Uværet er i ferd med å slite i stykker bygget som er under oppføring ved siden av Åsane senter.

Har du bilder? Send dem på e-post til iBergen.no eller send som mms med kodeord IB til 1984.

- Det er noen plater som har blåst av bygget, flydd over veien og truffet parkerte biler. Jeg vet ikke hvor mange biler det er snakk om, sier operasjonsleder Asbjørn Andersen ved Hordaland politidistrikt til iBergen.no.

For sikkerhets skyld varslet politiet Ikea, som ligger like i nærheten. Over høyttaleranlegget ble kundene informert om at bilene deres sto i fare for å bli truffet av byggematerialer.

- Det gir dem mulighet til å flytte bilene sine, sier Andersen.

Meldingen kom inn til politiet ved 16.15-tiden. En halv time senere var politipatruljen på plass og fikk kontaktet byggefirmaet.

Den voldsomme vinden har skapt mye hodebry for politiet lørdag ettermiddag da uværet slo til for full kraft. Sotrabroen ble stengt klokken 15.15 da vindstyrken nådde 25 m/s i kastene. Én time senere ble den åpnet igjen, men kan stenges igjen senere dersom vinden tiltar.

I tillegg har vinden blåst over ende et tre i Munkebotten i Sandviken. Veien er nå stengt inntil kommunen får ryddet bort treet.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag