*Nettavisen* Nyheter.

Vinden herjer: - Fasaden i ferd med å blåse ned

STORE SKADER: Fasaden til Fjell skole i Drammen fikk skader etter kraftige vindkast. Politiet sperrer av området rundt skolen for å hindre ulykker.

STORE SKADER: Fasaden til Fjell skole i Drammen fikk skader etter kraftige vindkast. Politiet sperrer av området rundt skolen for å hindre ulykker. Foto: Tore Sandberg (Drammens Tidende)

Elever og lærere måtte holde seg innendørs da veggplater løsnet på skole i Drammen.

DRAMMEN: (Drammens Tidende/Nettavisen): Meteorologisk institutt har onsdag sendt ut gult farevarsel for kraftige vindkast i deler av Sør-Norge.

Rett før klokka 11 melder Meteorologisk institutt at farevarselet er utvidet til å gjelde fylkene Innlandet, Viken, Oslo og Vestfold og Telemark.

- Sikre løse gjenstander og følg med på meldinger fra transportaktører, skriver meteorologene på Twitter.

Nødetatene rykket i 10-tiden ut til Fjell skole i Drammen for å sikre veggplater som har løsnet på grunn av kraftige vindkast.

- Fasaden er i ferd med å blåse ned, skriver politiet på Twitter.

Klikk på bildet for å forstørre. Vinden tar godt også sørover på Østlandet, skriver Meteorologisk institutt på Twitter. Klokka 11 er farevarselet utvidet.

 Vinden tar godt også sørover på Østlandet, skriver Meteorologisk institutt på Twitter. Klokka 11 er farevarselet utvidet. Foto: (Meteorologisk institutt)

- Ingen personer skadet

Da politiet nådde fram til stedet meldte de at alle skolens ansatte og elever holder seg inne.

- Ingen personer er skadet, sier politiets operasjonsleder Trond Egil Groth til Drammens Tidende.

Ifølge Drammens Tidendes reporter på stedet har et område på 100 x 20 meter blåst av.

Hele området rundt skolen ble sperret av med politibånd.

- Nå jobber vi først og fremst for å hindre at det skjer uhell. Vi er på stedet og arbeider for å få folk vekk og sikkerhet, sier Groth.

Entreprenør er varslet og kommer til stedet for å sikre bygningen.

Onsdag sendte Meteorologisk institutt ut farevarsel for kraftige vindkast på Østlandet.

Det er sendt ut farevarsel for fylkene Innlandet og Viken (Akershus, Oppland, Hedmark).

- Løse gjenstander kan blåse avgårde. Strømforsyningen kan bli påvirket, for eksempel som følge av trær som knekker eller kommer i kontakt med strømnettet. Enkelte veier kan bli stengt på grunn av trær eller andre objekter i veibanen, heter det i farevarselet.

- Vi har allerede registrert vindkast på 17 meter i sekunder i Lillehammer og på Tynset, og vinden er nå i økning også lengre sør, tvitrer Meteorologisk institutt klokka 09.24.

Klikk på bildet for å forstørre. GULT FAREVARSEL: Onsdag sendte Meteorologisk institutt ut farevarsel for kraftige vindkast på Østlandet.

GULT FAREVARSEL: Onsdag sendte Meteorologisk institutt ut farevarsel for kraftige vindkast på Østlandet. Foto: (Meteorologisk institutt)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.