*Nettavisen* Nyheter.

Vinden herjer i Nordland - E6 over Saltfjellet stengt

E6 over Saltfjellet er stengt på grunn av uvær natt til fredag. Bildet: Nordsiden av Saltfjellet natt til fredag 27.11.15. Foto: (Statens vegvesen)

E6 over Saltfjellet er stengt på grunn av uvær natt til fredag. Hadselbrua er også stengt, og i Bodø ble et område i sentrum sperret av da vinden sendte glass ut i veien.

27.11.15 09:02

Natt til fredag stengte politiet flere områder av Bodø sentrum for å hindre at folk ble truffet av glass i de kraftige vindkastene.

– En glassplate fra uteserveringen på Bryggerikaia hadde blåst ned og blitt pulverisert. For å hindre at folk ble truffet av glasset, stengte vi området, sier operasjonsleder Jon Inge Moen i Salten politidistrikt til Avisa Nordland.

Flere områder i sentrum ble stengt på grunn av faren for at takplater skulle løsne.

Fredag morgen var området rundt konsertstedet Stormen fortsatt stengt på grunn av uværet.

Saken oppdateres.

Klokken 0.50 meldte Salten politidistrikt om et tre som har blåst over veien ved Storjord i Saltdal. E6 ble midlertidig stengt for store kjøretøy, men personbiler kunne fortsatt passere. Veitrafikksentralen fikk sendt folk til stedet, og etter en snau time var treet fjernet.

Les også: Bergen brannvesen ber om bistand fra Sivilforsvaret

Omtrent samtidig med at ryddingen ved Storjord var avsluttet, kom det melding fra samme politidistrikt at et vogntog sto på tvers og sperret veien ved Kobbskartunnelen.

Meldingen fra Saltdal kom kort tid etter at politiet varslet om glass i veibanen ved Sjøgata 1 i Bodø. Både området der og ved Scandic Havet ble sperret av natt til fredag.

I nærheten av Stamsund i Lofoten er et skilt og en lysmast blåst over ende på fylkesvei 815, og lenger nord er Hadselbrua stengt på grunn av høy vannstand og vind, som skaper vanskelige kjøreforhold, opplyser Midtre Hålogaland politidistrikt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag