*Nettavisen* Nyheter.

Vindfull natt

Aconcagua-gjengen har vært igjennom en vindfull natt. Det kan bli toppforsøk i morgen tidlig.

07.02.06 12:37

I samarbeid med Hvitserk følger vi en gruppe nordmenn til topps på Sør-Amerikas høyeste fjell. Det 6960 meter høye Aconcagua.

Haavard ringte klokka 18.30 lokal tid. Natten hadde vært vindfull. Tiden på formiddagen gikk med til pakking, og gjengen spiste lunch klokken 12.00.

De rev leiren og gikk klokken 14.00. Alle var vel framme i Mellomcamp på 5.350 klokken 17.00 lokal tid. Folket var i teltene og spiste da Haavard ringte.

Opp til Camp 2
Det rapporteres at Birgittes hode «hamrer» sterkt, og at Torbjørn sliter fordi han har vært mye i Base Camp. Formen til resten av gjengen ble det ikke sagt noe spesielt om. Vi følger spent med videre! Tirsdag skal de opp til Camp 2 på 5.850 moh - og antakelig videre mot toppen natt til onsdag.

Haavard avgjør det. Værmeldingen sier kulde og litt vind, men det er jo ikke uten grunn at vi har et ordtak som sier «det blåser på toppene»! Sånn er det. Tøft blir det uansett.

Alle hilsener som kom inn i løpet av gårsdagen (mandag) er formidlet, men i litt forkortete utgaver!

Alle takker for hilsener så langt, men vennligst vent med å sende hilsen nå til etter toppforsøket! Her settes «alle kluter til» for å nå målet!

Tirsdag morgen
Det er kaldt i fjellet og det vil det fortsatt bli minst en-to dager til. Litt vind er det også, men den er ikke «uovervinnelig». En ting er sikkert: Kulda + vinden kommer ikke til å gi dem noe gratis.

Haavard avgjør i løpet av dagen i dag om de skal støte mot toppen i natt eller vente et døgn.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.