RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vindfullt døgn i vente ved Trøndelagskysten

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Meteorologisk institutt melder at det torsdag ettermiddag er ventet nordvestlig liten og mulig full storm på kysten og utsatte steder i Trøndelag.

I kombinasjon med snøbyger er det også ventet lokalt vanskelige kjøreforhold, skriver Meteorologisk institutt videre i OBS-varselet.

- Det blir mest sannsynlig full storm ved kysten torsdag, men det vil merkes lenger inn i Trøndelag også. I Trondheim kan det bli kuling, og vi venter også kraftige byger, kanskje rundt 5 til 10 centimeter snø enkelte steder, sier vakthavende statsmeteorolog Geir Ottar Fagerlid ved Meteorologisk institutt til Adresseavisen.

Meteorologikonsulent Frank Solem ved værtjenesten på Ørland hovedflystasjon mener imidlertid at det ikke blir ekstraordinære forhold.

- I sju-åtte-tiden torsdag morgen vil vinden skifte fra sørvest til nordvest, og da kan det bikke opp i liten storm. Men på dagtid vil det ikke bli mer enn stiv til sterk kuling, sier han til Adresseavisen.

Natt til fredag kan det bli mer vind igjen, men fortsatt ikke mer enn man er vant til i landsdelen. Noen vindkast kan riktignok komme opp i full storm, men været vil langt fra være i samme kategori som Dagmar, som rammet samme landsdel for ett år siden. Det verste denne gangen vil bli at sikten kan bli dårlig, som følge av snøbyger, og fremkommeligheten kan bli vanskelig noen steder, mener Solem. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere