*Nettavisen* Nyheter.

Vindkraftnaboer risikerer dyrere strøm

Oslo (NTB): Naboer til vindkraftverk kan bli nødt til å betale høyere nettleie for at mer fornybar energi skal slippe til i norske kraftnett. Det kan bli resultatet av endringer i energiloven.

Smøla-ordfører og leder i Landssammenslutninga av norske vindkraftkommuner (LNVK), Iver Nordseth, advarer. Han mener at lokal motstand mot vindkraftprosjekter kan øke dersom det også blir høyere nettleie for vindkraftanleggenes naboer.

Nordseth reagerer på at forslaget til ny energilov inneholder en tilknytningsplikt for kraftproduksjon uten at det er avklart hvem som skal få regningen dersom denne plikten utløser investeringer for å øke kapasiteten i nettet.

Formålet med tilknytningsplikten er å hindre at lønnsom kraftproduksjon blir innelåst på grunn av manglende mulighet til å distribuere kraften.

? En slik tilknytningsplikt skal sikre tilgang til nett for nye utbygginger av ny fornybar energi, og har gode grunner for seg. Men det er uakseptabelt at nettkundene i nærområdene til vindkraftverkene skal ta regningen, sier Nordseth til Nationen. (©NTB)

Annonsebilag