*Nettavisen* Nyheter.

Vindmøller nærmer seg Danmarks kyster

København (NTB-Ritzau): Danske sommerhuseiere må forberede seg på utsikt mot enorme vindmøller utenfor vinduene etter at et flertall i Folketinget vedtok å øke antall vindmøller langs kysten.

I henhold til forliket i Christiansborg vil vindmøller som er opp til 240 meter høye, skyte i været få kilometer fra kysten, skriver Jyllands-Posten.

Avisa har gjennomgått de 24 prosjekter som er på vei, og oversikten viser at en rekke av landets viktigste sommerhusområder får vindmøller i synsfeltet. Det gjelder blant annet Mols, Jammerbugten, Sønderborg og det sørfynske øyhav.

- Vi vil ikke ha spolert den fantastiske utsikt og natur vi har langs våre kyster. Vi får aldri tilbake den naturen som vindmøllene ødelegger, sier nestleder i Fritidshusejernes Landsforening, Gert Leif Gyldvig.

Bak forliket ligger at politikerne har bestemt at halvparten av Danmarks strømforbruk skal komme fra vind i 2020, og nye kystnære møller skal generere 500 megawatt.

Klima- og energiminister Martin Lidegaard er forberedt på protester, men mener man har kommet fram til et fornuftig kompromiss. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.