Gå til sidens hovedinnhold

Vindrekordene ble knust - nå kommer restene av en syklon til Vestlandet

Aldri før har det blitt målt så kraftige vindkast i august.

(BA.NO): Ekstremværet «Lena» ble historisk i natt da det feide over Bergen. På målestasjonen til Meteorologisk institutt på Florida i Bergen, ble det satt ny rekord i målt vindkast.

– Målestasjonen på Florida har stått der siden 1957. Den gamle rekorden var på 23,7 meter per sekund. I natt ble det målt 31,1 meter per sekund i kastene, forteller vakthavende meteorolog ved Vervarslinga på Vestlandet, Martin Granerød til ba.no.

Rekord

Han presiserer at dette er rekord for august måned.

– De kraftigste kastene ble målt på Fedje. Der ble det målt opp til 38,4 meter per sekund i kastene. Den gamle rekorden var på 26,8 meter per sekund. Det har virkelig vært ekstremvær i natt, forteller Granerød.

Regn i vente

Vinden og regnet har roet seg tidlig søndag morgen, men på Vestlandet må man igjen finne frem sydvesten - for nå kommer rester av den tropiske syklonen «Bertha».

– Søndag forventes det at vinden fortsetter litt i morgentimene, men minker ut over ettermiddagen. Det kan komme enkelt regnbyger i ettermiddag, sier Granerød.

– Men i starten av neste uke blir det nok vått. Da kommer rester av en tropisk syklon, som bringer med seg ganske mye nedbør i starten av uken. Det blir nok en våt fornøyelse for folk på Vestlandet, sier han.

Les flere saker i Bergensavisen her.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken