RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vinmonopolet åpner miniutsalg

Oslo (NTB): For å kunne åpne pol i mindre kommuner har Vinmonopolet vedtatt prøvedrift av en ny, liten type butikk. Testkommuner blir Lyngen i Troms og Herøy i Nordland.

Dette blir såkalte kategori 1-butikker, butikker på omtrent 50 kvadratmeter, med snaut 200 varer i hyllene og åpent torsdag, fredag og lørdag. Dette er omtrent halvparten av størrelsen og utvalget som er minstestandard i dag.

- Med dette grepet ønsker vi å komme Distrikts-Norge i møte. Mange kommuner som inntil i dag har vært for små for pol, kan få pol i årene som kommer, om prøvedriften blir vellykket, sier administrerende direktør Kai G. Henriksen i Vinmonopolet.

Lyngen og Herøy er valgt ut fordi innbyggerne i begge disse kommunene har relativt lang reisevei til nærmeste pol. Begge har et befolkningsgrunnlag på drøyt 3.000 personer, turisme og et godt handelstilbud med sju-åtte butikker i sentrum.

- Vi satser på å få etablert disse raskest mulig, slik at vi får evaluert ordningen og gjort den permanent, sier pressesjef Jens Nordahl til NTB

Ved utgangen av 2014 vil Vinmonopolet ha 304 butikker. Med dette vil 90 prosent av befolkningen bo i kommuner med eget Vinmonopol, mens 96 prosent av befolkningen vil bo nærmere enn 30 km fra nærmeste Vinmonopol. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere