Vinmonopolet får holde åpent valgdagen

I et brev sendt ut til alle kommuner med vinmonopol, gir Vinmonopolet tydelig uttrykk for at de vil holde åpent på valgdagen 14. september (arkivfoto).

I et brev sendt ut til alle kommuner med vinmonopol, gir Vinmonopolet tydelig uttrykk for at de vil holde åpent på valgdagen 14. september (arkivfoto). Foto: BERIT ROALD/NTB SCANPIX

For første gang i historien kan nordmenn handle alkohol på polet på valgdagen. Så sant kommunen tillater det.

18.08.15 17:33

DRAMMEN: I fjor vinter ble nemlig alkoholloven endret slik at det ikke lenger er forbudt å selge alkohol på dager som påskeaften, nyttårsaften og valgdagen.

I et brev sendt ut til alle kommuner med vinmonopol, gir Vinmonopolet tydelig uttrykk for at de vil holde åpent på valgdagen 14. september, skriver Drammens Tidende.

LES OGSÅ: Det brygges til ølrevolusjon

Kan sette foten ned

Kommunen kan imidlertid sette en stopper for dette, hvis de ønsker det. For ifølge alkohollovens paragraf 3-7 kan kommunen selv bestemme om ølsalg skal være tillatt på valgdagen.

Vinmonopolets åpningstid må derfor følge de kommunale bestemmelsene om ølsalg, ifølge alkoholloven.

LES OGSÅ: Nå kan det bli vinmonopol i Sætre

Gir grønt lys

Leder ved bevillingskontoret i Drammen kommune, Liv Kari Flaten, sier de ikke har planer om å sette en stopper for polets planer.

– Dersom Vinmonopolet ønsker det, er det adgang til å holde utsagsstedene åpne på valgdagene i Drammen, sier hun.

I Drammen er det vinmonopol på Bragernes og Strømsø.

Om de 299 andre utsalgsstedene rundt om i landet holder åpent på valgdagen, er foreløpig usikkert. Verken Jens Nordahl eller Ida Brenden Engholt i Vinmonopolet har besvart dt.nos henvendelser tirsdag.

LES OGSÅ: Her vil folket ha nytt vinmonopol

Her kan du lese flere nyheter fra Drammens Tidende.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.