*Nettavisen* Nyheter.

Vinn sitteplass på OFW

Foto: (Scanpix)

Bli med motefiffen i hovedstaden og se norske designeres vår-/sommerkolleksjoner for 2010.

06.08.09 17:36

(SIDE2:) Oslo Fashion Week går av stabelen i neste uke. Vær blant 15 heldige Side2-lesere som vinner to sitteplassbilletter hver til motefesten.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå!

Alt du trenger å gjøre er å svare riktig på følgende spørsmål:

HVILKET DESIGNMERKE FIKK NÅLØYET-PRISEN PÅ OSLO FASHION WEEK I FEBRUAR?

Svaret sender du til konkurranse@side2.no.

Vinneren kåres på torsdag denne uken.

Oslo Fashion Week august 2009 presenterer 14 norske designeres kolleksjoner for/får vår/sommer 2010.

Og vi gleder oss!

Her følger program og en oversikt over de forskjellige designerne:

TIRSDAG 11. AUGUST

Kl. 18:00 på Oslo Kongressenter:Sesongens debutant.

ONSDAG 12. AUGUST

Kl. 18.00 på Oslo Kongressenter:TSH tilbyr feminine snitt og eksklusive kvaliteter med unike detaljer. Denne gangen heter kolleksjonen «TAGGED TSH» og er feminin, rocka, funky, glamorøs og sexy. Det er en fargeglad kolleksjon med en god del mix av materialer og detaljer.

Kl. 20.00 på Oslo Kongressenter:Fam Irvoll lager de mest fantasifulle strikkeplagg, og en dose galskap gjennomsyrer alt hun gjør. Denne gangen er kolleksjonen inspirert av gay sailor, og strikken får en ny vri. I tillegg til signaturprikkene, blir det også blonder, applikasjoner, Swarovski-krystaller og paljetter. Helt nytt er at hun også satser på noen herreantrekk denne sesongen.

Kl. 21.00 på Galleri Riis:Batlak og Selvig hylles for å være kompromissløse og visjonære og er elsket av moteredaktører. Nå i 2009 har de åpnet butikk og studio på Tjuvholmen i Oslo, mens Nasjonalmuseet har kjøpt fire antrekk siden august. De har også lenge hatt et samarbeid med Galleri Riis og er i dag representert i kunstnerporteføljen hos galleriet. Fremover satser de mer internasjonalt og kommersielt.

Kl. 22.00 på Oslo Kongressenter:Björn Borg.

TORSDAG 13. AUGUST

Kl. 16.00 i DnB NOR Marmorhallen:VIPS – Organized Chaos har hatt stor suksess med tilbehør, og kolleksjonen gjøres nå komplett med klær. Kolleksjonen «La La Land» er en studie i det fantasifulle, med en eksplosjon av farger i regnbuens nyanser.

Kl. 17.00 på Oslo Kongressenter:
Armando Santos presenterer i år en kolleksjon inspirert av en reise mellom øst og vest, etnisk stammetilhørighet og detaljer fra en kleskode. Han baserer deler av kolleksjonen på gjenbruk, og materialene han bruker er bomull, bomullssateng og silke.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver

m Feng er klær for gutter og menn som er glade i både dress og jeans. Målet til m Feng er å skape klær for gutter som vil ha det lille ekstra i et plagg, slik at det blir favoritten i garderoben. Denne gangen er inspirasjonen fugler, og stoffene blir sommerlige lette med mye bomull.

Ulland & Groos viser for første gang på OFW denne sesongen. Kolleksjonen er sterkt inspirert av norsk tradisjon og bunader, men også av kunst, samt 80-tallets sterke figurer som Grace Jones og Debbie Harry.

Kl. 20.00 på Oslo Kongressenter:Leila Hafzi sin kolleksjon er utelukkende inspirert av blomster. Blomster har blitt plukket fra forskjellige steder, lagt i press og senere blitt brakt med til malere og fargemestere. Som alltid fokuserer Leila på etikk og miljø, og sammen med Marcus André Green har de to designet en luksuskolleksjon med mye håndmalt silke.

FREDAG 14. AUGUST

Kl. 17.00 på Oslo Kongressenter:
Flinga Clothing er et feministisk merke med en intellektuell undertone. Merket er inspirert av kontraster, og menneskets ønske om å skape noe vakkert med mening. Kolleksjonen spiller på balansepunktet mellom intelligens og sensualitet. Inspirasjonen kommer fra «The Dreamers» med Eva Green, som handler om cinemateket i Paris sent på 60-tallet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Elin Reitan

Moga legger vekt på passform og komfort, detaljer og lekenhet. Hun er inspirert av norsk kultur, forskjellige epoker og temaer. Stilen er feminin men funky, og tekstilene er av høy kvalitet. Kolleksjonen for sommeren 2010 trekker inn detaljer fra norsk bondekultur og moderniserer disse.

Pikene presenterer kolleksjonen «Sommerdrøm» som er inspirert av det fascinerende lyset i møtepunktet mellom Skagerrak og Kattegat. Paletten består av sarte pasteller i avstemte klanger, mens materialvalget er transparent silke/bomullsblanding, bomull, lin og viskose. Kolleksjonen blir gitt en tidløs form med et feminint særpreg, og med en hovedvekt på stoffkvalitet.

Kl. 18.00 på Oslo Kongressenter:Epilogue er for sommeren 2010 inspirert av arkitektur, formgjentakelse, spillet mellom naturens skjørhet og industriens muskler. Kombinasjonen av ulike materialer og understrekning av kvinners naturlige proporsjoner understreker dette. Kolleksjonen er en oppfordring til å kle seg modigere, og den kvinnelige elegansen dyrkes.

Kl. 19.00 på Oslo Kongressenter: Når Tina H nå viser for andre gang under OFW, blir det en leken og feminin kolleksjon, med en følelse av sen 70-tall. Den heter «The Little Fairy Princess» og blander Elsa Beschows Putte i blåbærskogen, med disco og filmene La Boum og Beat Street. Skjøre, feminine sommerfarger i tekstiler som ren silke, bomull og viskosejersey blir brukt, med det vanlige innslaget av «bling».

Kl. 21.00 i Fabrikkhallen (lukket arrangement):Moods of Norway har denne gang kalt sin vårkolleksjon for «Cocktail Farming». Dette er en hyllest til de hardt arbeidende bøndene som sørger for mat på bordet og cocktailbær til sene drinker. Fargetonene heter Tractor tire black, Barn red, Sunshine yellow og grass green. Tekstilene er slitt denim, bomull, silke og chiffon.

Les fullt program inkludert fester, events og fairs her.

Kilde: Oslo Fashion Week

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.