RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vinn tur til Milano

Rekordmange vil bli Norges best kledde i Visa People Fashion Awards. Bli med i konkurransen om en drømmetur til Milano du også.

(SIDE2): Moteløvene Erik Lycke Solheim , Victoria Kjærnet , Mona Farzin , Patrick Stangbye , kjemper alle om å bli Norges best kledde kvinne og mann.

Lag din profil nå
Du kan fortsatt melde deg på i konkurransen, og lage din egen profil på www.vpfa.no . For å delta i konkurransen må du være over 18 år.

Premien til Norges beste kledde mann og kvinne er følgende.

Reise og to overnattinger for to personer i motemekkaet Milano. I tillegg får vinnerene hvert sitt forhåndsbetalte Visakort, pålydende 10. 000 kroner. Premien er levert av Visa og GO Now, og reisen må være sluttført innen 31. mai 2008.

Milano
Milano er synonymt med stil. Byen er Italias finansielle sentrum og et shoppingparadis der utvalget av butikker og trendy barer synes uendelig. Men midt i denne hektiske storbyen – Milano er virkelig en plass for den som er glad i byliv – finnes det også enkle restauranter hvor man fremdeles har lange lunsjpauser med osso buco og risotto milanese. Her finner man dessuten en av kunstverdenens største ikoner; da Vincis «Nattverden».

Byen
Lekre Milano er regional hovedstad i Lombardia, Italias rikeste region, som strekker seg fra Alpene i nord og sørover mot Po-slettens fruktbare landskap. Her har de fleste av Italias viktigste foretak sine hovedkontorer, og her er landets største konsentrasjon av industrier. I Milano, Italias nest største by etter Roma, ligger også landets børs. Den industrielle arven er altså tung.

Men i dag ser det meste ut til å handle om moter. De fleste store motehus og designernavn holder til her. Kvartalet rundt gatene Via Monte Napoleone og Via Della Spiga er industriens hjerte. Her ligger motehusenes såkalte flaggskipbutikker på rekke og rad.

Mange av Milanos severdigheter er samlet mellom katedralen og Castello Sforzesco. I Centro Storico finnes for eksempel Domen og La Scala-operaen.

Andre spennende bydeler er Navagli som ligger sørover langs kanalene og er mest er kjent for sitt natteliv og kunstnerkvartalet Brera, med mengder av gallerier og fasjonable shoppinggater.

Byens trikk gir en bra introduksjon til Milano. Et titalls linjer byr på bra sightseeing, men sannsynligvis er linje 1 best. Den går mellom sentralstasjonen gjennom Centro Historico og så videre til Piazza Cairoli og Castello Sforzesco.

Shopping
The Golden Quad, som kvadratet med gågater i Milano blir kalt, segner nesten under tyngden av verdens største klesdesignere; Prada, Gucci, Versace, Dolce & Gabbana, Chanel, Kenzo, Paul Smith og mange, mange flere. Guccis butikk dekker for øvrig et helt kvartal, og Dolce & Gabbanas nye herrebutikk ligger i et tidligere siciliansk adelspalass på Corso Venezia.

Selv om man ikke selv er interessert i mote eller har lommebok til å shoppe, er det en opplevelse å vandre rundt på Via Monte Napoleone, Via della Spiga og sidegatene til disse.

Er du på jakt etter glitter og gull, kan du besøke Tiffany & Co (Via della Spiga 19a), Cartier (Via Montenapoleone & Via Gesù) eller Damiani (Via Montenapoleone 19) som er Italias ledende diamanthus. Milanos svar på Harrods heter La Rinascente (Piazza Duomo) og er åtte etasjer fylt med førsteklasses klær, accessoirer, parfymer og leker.

Dmagazine er outletbutikker der man kan få forrige sesongs mote til en brøkdel av prisen.

Milano handler imidlertid ikke bare om klær, men også om design. Hos Zani & Zani (hjørnet av Via San Damiano og Corso Venezia 16) finnes spesialdesignede dørslag, gryter, hvitløkspresser, kniver og kasseroller. Det meste i blinkende metall og aluminium.

Cotti (Via Solferino 42) er en svært velassortert vinbutikk i kunstnerkvartalet Brera. Innredningen er som den var på 1930-tallet.

Andre severdigheter:

Da Vincis «Nattverden»
Et av kunstverdenens mest berømte – og kopierte – bilder er Leonardo da Vincis veggmaleri «Nattverden», som ble ferdigstilt i 1498 og viser Jesu siste måltid. Bildet dekker en vegg i refektoriet Cenacolo Vinciano, ved kirken Santa Maria delle Grazie. Legg merke til at det nesten er et must å bestille billett på forhånd.

Il Duomo
Milanos imponerende landemerke er domkirken i høygotisk arkitektur. Den ble påbegynt i 1397, men ikke ferdigstilt før 500 år senere. 135 spir og 3200 statuer er bygget inn i fasaden og på taket. Høyt over katedralens alter henger en spiker som sies komme fra Jesu kors.

165 trappetrinn leder opp til taket. Det er slitet verdt for å se utsikten over bykjernen.

Les mer om Visa People Fashion Awards her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere