RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vinteren kom tilbake

(Nettavisen)
Sist oppdatert:
Men søndag kan det bli 10 grader og strålende sol på Østlandet.

Etter en periode med vårsol, hestehov og solbriller, kom vinteren tilbake på Østlandet.

Snøen lavet ned onsdag og natt til torsdag, og brøytemannskap var i full sving i hovedstaden, melder NTB.

Meteorologisk institutt har sendt ut et såkalt OBS-varsel for Agder-fylkene, Telemark, Oslo, Buskerud, Vestfold, Østfold, Akershus, Oppland og Hedmark om at det kan være lokalt vanskelige kjøreforhold i lavlandet på grunn av nedbør og temperaturer rundt 0 grader.

Sjekk været der du bor

De «ekstreme» snømengdene skapte ikke de store problemene for folk i gatene i Oslo. Tommy Nyberg børstet av litt snø på varebilen sin og mente at det siste snøfallet snart ville være borte.

For hovedstaden og store deler av østlandsområdet er det fredag meldt skiftende skydekke, men stort sett oppholdsvær. Opphold blir det også til helgen, og da vil også temperaturene på dagtid stige.

På Vestlandet blir det utover ettermiddagen regnbyger sør for Stad. Til kvelden vil et nytt lavtrykk i Norskehavet igjen gi økende sørvestlig vind langs kysten i vest, melder StormGeo.

Nord-Norge ventes stort sett oppholdsvær, men mulighet for litt spredt regn i Nordland og i Øst-Finnmark. Sørlig til sørvestlig vindfelt.

- Et høytrykk er i ferd med å bygge seg opp over Storbritannia og er på vei til oss. Dette vil legge seg i en gunstig posisjon for Telemark, og vil gi mye pent vær i helgen og egentlig hele neste uke, sier vakthavende meteorolog Vibeke Thyness ved Meteorologisk institutt til TA.no torsdag morgen.

Hun forteller at det blir litt vekslende vær lørdag, men at sola virkelig kommer til å ta tak fra søndag av.

- Søndagen ser ut til å bli veldig fin. Vi kommer nok til å se titallet på gradestokken. Det blir rett og slett påskevær. Drømmepåskevær, sier Thyness.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere