*Nettavisen* Nyheter.

Vinteren stopper politihelikopteret

Oslo (NTB): Værforholdene på Gardermoen er et stort problem for politihelikopteret. I vintermånedene er beredskapen av og til halvert, skriver Aftenposten.

16.01.13 06:55

Plasseringen av helikopterbasen på Gardermoen skaper store problemer for beredskapen. Årsaken er værforholdene i området rundt hovedflyplassen gjennom vinteren.

- Enkelte måneder har vi hatt en en nedetid på 50 prosent. Spesielt desember kan være vanskelig, sier Geir Wilhelm Sandvold, sjef for politiets helikoptertjeneste til Aftenposten.

Tall fra politiet viserat helikoptertjenesten i snitt har hatt en årlig nedetid på mellom 10 og 15 prosent på grunn av været. Hovedproblemet er innlandsklimaet på Gardermoen, kombinert med fuktighet fra Hurdalssjøen og Mjøsa.

I fjor ga regjeringen klarsignal til at et beredskapssenter med helikopterbase skal bygges på Alnabru, men det vil ta flere år før det er på plass.

Ledelsen i Oslo politidistrikt har sendt et brev til Politidirektoratet (POD) der de har orientert om problemene for helikopterberedskapen, men direktoratet kan ikke love noen snarlig løsning. Politidirektoratet vurderer likevel om det finnes muligheter for en midlertidig løsning for politihelikoptrene fram til et nytt beredskapssenter står ferdig. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.