*Nettavisen* Nyheter.

Vinterens kuleste jeans

SLITT UTTRYKK: Corey Kennedy, Beyonce Knowles og Ashley Greene i hullete jeans. Foto: (Getty Images/Splash)

Skaff deg i hullete jeans i vinter - eller kutt opp de du allerede har.

21.01.09 14:15

(SIDE2): Nå er det hullete, trange jeans og «boyfriend jeans» som gjelder.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

På torsdag kommer Never Denims nyeste kolleksjon til Bik Bok, og matchet med Doc Martens er de hullete jeansene det kuleste du kan ha på deg i vinter.

- Vi har lenge ønsket oss et jeansmerke som er veldig moterettet, men samtidig har god kvalitet og kundevennlige priser, sier Sofi Anderson, produktsjef i Bik Bok. Hun mener at Never Denim fyller dette hullet, og satser derfor stort på merket.

Se bildespesial nederst!

Gjør det selv:
1. Skaff deg et par jeans - gjerne et billig, komfortabelt og inngått par fra nederst i skuffen eller et loppemarked.

2. Forbered deg på å lage hull, enten mens du har jeansene på eller ved at du legger dem på gulvet. Det er enklest å kutte når du har dem på deg, for da ser du umiddelbart hvor hullene burde være - men vær forsiktig så du ikke skader deg selv. Et alternativ er å markere hvor du vil kutte med en blyant, for så å ta buksene av før du gyver løs med kniv.

3. Puss stoffet. Start med grovt sandpapir eller et rivjern og puss hardt over fronten på knær og lår for å gi jeansen et autentisk slitt uttrykk. Deretter skjærer du i stoffet med en kniv mot linjene i denimen. Altså: dersom linjene er horisontale, skjærer du vertikalt, og vice versa.

4. Lag hull. Når du har kuttet en liten åpning med kniven river du opp videre så de hvite trådene kommer fram. Riv til du har oppnådd den ønskede størrelsen på hullet. Repeter til du har en gjennomhullet bukse.

Tips! For hull på knærne er det best å pusse ekstra hardt med sandpapir/rivjern her. Da kommer hullene av seg selv, og ser mer autentiske ut. Bruke fingrene til å vide ut hullene.

Når du er ferdig med å lage hull, kan det være en god idé å foreldre jeansene litt. Dette gjøres ved å bløte dem i vann med klor en stund. Etter vask ser også hullene mer naturlige ut.

1444

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.