Gå til sidens hovedinnhold

Vinterferie? Nei, det har vi ikke tid til

Over 100 elever på Elvebakken har denne uken droppet høyfjellshotell med mor og far, og skal heller lage tidenes revyproduksjon på skolen sin. Vi har stått på i 12 timer hver dag, sier revysjef Erika Calmeyer.

FREDENSBORG: Målet er å gjøre en enda bedre innsats enn i fjor. Om det er mulig.

Vi fikk revyprisen i fjor og sekseren på terningen. Selvfølgelig er det vanskelig å toppe det, men vi har store forhåpninger, sier pressesjef, Marianne Braastad.

Interaktivt

Nytt for i år er at elevene satser ekstra hardt på internett.

Vi har egen gruppe som oppdaterer nettsiden vår, slik at publikum kan få se prosessen vår. Så vi har et stort fokus på nett. Dessuten kan alle se 24 timer live fra vårt web-kamera, sier Erika Calmeyer.

Sjekk ut nettsiden her Elvebakken

11 skuespillere, tre dansere og tre sangere skal stå for det som står på scena. Men en revy krever mye mer enn dette.

Vi har egne grupper som syr kostymer, lager rekvisitter, styrer med lyd og lys, lager mat, pr-gruppe og til og med en gruppe som lager film om hele prosessen våres, sier Marianne Braastad.

Fortsettelse følger

Årets navn på Elvebakkenrevyen er History.

Dette er andre delen i en triologi. I fjor endte det i fullstendig kaos i år 2022. Årets revy er en fortsettelse av den, der verden er satt ut av kurs. En gal teatersjef styrer verden og hun krever at folk kommer på teater i krisetidene. Men så reiser man tilbake i tid for å det gode gamle interessene, sier Erika.

Forestillingen vår kommer til å bevege seg gjennom flere rom, blant annet skal åpningsnummeret foregå ute, skyter Marianne Braastad inn.

Mer enn flinke

Regissør, Espen Kvark Kvernbergh, er helt sikker på at de vil lage Oslos beste revy i år.

De er gode nok til å gjøre det, sier han.

Syns du de er flinke?

De er langt forbi flinke. Det er utrolig dyktige sangere, skuespillere og dansere. Dessuten er det et meget bra manus. Vi har holdt på ett halvt år og jeg må gi skolen kreditt for måten de har lagt opp dette på, sier Kvernbergh.

Akkurat nå råder det litt anarki her, men det er bare gøy. Jeg er imponert, avslutter regissøren.

Revyen viktigst

Skuespiller Anders Bergh sier at valget egentlig var enkelt nå i vinterferien.

Selvfølgelig har jeg kjempelyst å dra på fjellet å kjøre snowboard. Men jeg vil heller være her og drive på med dette. Vi har lagt ned utrolig mye tid og vinterferieuka er magisk siden 70 prosent av revyen blir klargjort i løpet av denne uka, sier han.

Han var også med i fjorårets revy og han holder absolutt mulighetene åpne for en karriere innenfor skuespillerbransjen.

Det er fryktelig gøy å holde på med dette, avslutter han.Torsdag 26.februar er det premiere på Elvebakkenrevyen History.

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter