Vinterferiesnøen kommer!

Foto: Løvland, Marianne (NTB scanpix)

Det kan bli en tøff tur opp på vinterferiefjellet i Sør-Norge, men premien blir godvær rett over helgen.

13.02.14 15:12

Tromsø (NTB/Nettavisen):I nord fortsetter rekordtørken med kaldt og stabilt vintervær.

Lørdag kommer det et lavtrykk inn mot Sør-Norge som blir avgjørende for helgeværet.

- Det blir påfyll med snø i fjellet og i høyden fra lørdag. Men samtidig er det en god del vind knyttet til lavtrykket, så det blir ikke den letteste dagen å ferdes i fjellet. Det kan også bli vanskelige kjøreforhold for dem som skal opp i høyden, sier statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl til NTB.

Bedring mandag
Lavtrykket tar med seg et ekstra hakk med mer vind og mer nedbør enn tidligere i uka. På Østlandet kommer snøen fra 200-400 meter og 300-600 meter i Telemark og Agder.

Er det snø der du skal i vinterferien? Sjekk snødybdene her.

Søndag blir det grått og nedbør av og til, men meteorologen forventer at været klarner opp i løpet av søndag kveld og mandag. Det kan være lurt å benytte sjansen til å komme seg på ski mandag, for oppklarningen er forbigående.

- Det ser ut til å bli fint vær i starten av neste uke, men det vil ikke vare. Det er litt vanskelig å si hvor lenge den lille bedringen med et høytrykksinnslag vil vare. Ut over i uka vil lavtrykksaktiviteten igjen ta seg opp fra vest, sier meteorologen.

Tørt og kaldt
Et uvanlig stabilt høytykk som la seg bom fast over Russland i begynnelsen av januar, har gitt et eksepsjonelt tørt, kaldt og stabilt vintervær i Nord-Norge. Fem værstasjoner i Nordland og Troms satte i januar en uslåelig nedbørsrekord med null millimeter nedbør. Ved ytterligere 54 målepunkter ble det satt minimumsrekorder for januar-nedbøren.

Inn i februar har denne tendensen fortsatt, og Rafael Escobar Løvdahl, ser ingen store forandringer denne helga heller.

Forholdene i alpinaleggene kan du sjekke her.

- Det blir en del vind, men nedbørsmessig er det lite å snakke om. Det kan komme noen små dryss på Finnmarksvidda og i grensestrøkene. Men ellers er det sol og fortsatt tørt vær. Temperaturen blir den samme som den har vært, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag