Gå til sidens hovedinnhold

Vinterglede for kvinner og barn

Celik (5) fra Mortensrud koste seg på ski- og akedag i Sørkedalen.

$PHOTOHEADER_ON$MORTENSRUD/SØRKEDALEN: $PHOTOHEADER_OFF$Hvert år i februar reiser over 200 kvinner og barn fra hele Oslo sammen med Oslo Røde Kors til Finnerudplassen aktivitetssenter i Sørkedalen.

– I tillegg til å ha det gøy sammen, ønsker vi å bruke naturen til å motivere kvinner med minoritetsbakgrunn til å utvide nettverket sitt, og samtidig lære mer om den norske kulturarven, sier Elisabeth Dahl Hansen, leder for kvinnefeltet i Oslo Røde Kors.

– Morsomt!

21. februar var det kvinner og barn fra Mortensrud og Grorud sin tur til å være med til fantastiske Sørkedalen. Kvinnene er alle deltakere på Røde Kors’ kvinnekafeer. Utflukten var lagt til vinterferien for å også få med barna.

På Finnerud er det full fart med ski, aking, grilling og ulike leker. I tillegg til en koselig peisestue kan man varme seg inne i en lavvo. Fatima, Dóndú, Merve og Derya fra Mortensrud har søkt tilflukt der.

– Det er koselig at Røde Kors tar oss med hit slik at vi kan stå på ski og ake, sier Merve Sentúrk (13). Dóndú har vært på Finnerud mange ganger tidligere, både på sommer- og vinteraktiviteter, og er enig i at det er hyggelig å komme hit.

Vi møter også på mange barn fra Mortensrud som har det veldig gøy.

– Dette er morsomt! sier Celik Fatih på fem år. Han har allerede imponert frivillig Bjørn Sæther. – Celik har blitt kjempeflink på ski, smiler Bjørn, som har vært frivillig på Finnerud i flere år.

Engasjerte frivillige

Frivillige som Bjørn er kjernen i alle aktivitetene i Oslo Røde Kors. Både kvinnekafeene og Finnerud er helt avhengige av frivillige for å kunne gi et godt tilbud til de som ønsker det. Denne dagen fikk altså de frivillige, kvinnene og barna muligheten til å dele en herlig vinteropplevelse.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis