*Nettavisen* Nyheter.

Vinterkulde i hele landet

Foto: (SCANPIX)

Kulda setter inn i hele landet til helgen. Det er ventet flotte vinterdager i nord, og fint oppholdsvær på søndag også ellers i landet. Sjekk været der du bor.

06.02.04 10:55

Før søndag er det ventet mengder med nedbør i Sør- og Vest-Norge. På Østlandet er det ikke ventet betydelig nedbørsmengder, men de fineste dagene vil likevel befolkningen nord i landet få.

Flotte vinterdager
- Det blir best vær på Helgeland og deler av indre strøk av Troms og Finnmark. I de nordligste delene av Trøndelag vil det bli oppholdsvær. Flotte og kalde vinterdager, sier meteorolog i Storm Weather Center Olav Krogsæter.

Det er allerede kaldt helt i nord, og skikkelig kulde vil det også bli ellers i landet på søndag.

- Det er ikke ventet noe særlig snø på Østlandet, men sør for Stad, Dovre og vest i Norge vil det bli mengder med nedbør til helgen, sier han.

Fin dag på søndag
Ifølge Krogsæter er det er også ventet snøbyger i Nord-Norge og nord for Stad på mandag.

- Ellers i Nord-Norge fra Lofoten og nordover blir det snø. På Sunnmøre og nordover blir det også snøbyger, sier Krogsæter.

Men søndagen blir altså en fin dag med lite nedbør, også på Vestlandet.

Vårvær til tirsdag
- Nordavinden setter inn over hele landet og det vil bli kaldere mot mandag, men på tirsdag er det sjanse for at vi får det samme vår været på Østlandet som for noen dager siden.

I nord derimot vil det holde seg kaldt hele uken. På Sunnmøre og nordover vil det bli snøbyger til helgen. Det kan også muligens komme litt snø på Østlandet til helgen, men det vil være snøbyger som er blitt hengende igjen.

- Dette vil i så fall lette på søndag, sier Krogsæter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag