Vinterkulden gir seg i Sør-Norge

Litt tidlig for vårtegn, men nå forsvinner kulda!

Litt tidlig for vårtegn, men nå forsvinner kulda! Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Kulden i Sør-Norge vil sakte, men sikkert gi seg denne uken og blir erstattet av et nokså solid lavtrykk fra sør til helgen.

06.03.18 06:20

– Vi er fortsatt i ettervirkningen av den omfattende forstyrrelsen av polarvirvelen, som ga oss østlig beinkald vinter. Men denne uken tar dette slutt i Sør-Norge, sier meteorolog Roar Teigen i StormGeo til VG. Men før sprengkulden gir seg, er det ventet noe snø både på Østlandet og Sørlandet.

– Snøen kommer sånn litt og litt, i løpet av uken kan det falle om lag 20 centimeter på Sør- og Østlandet, sier meteorolog Beathe Tveita i StormGeo.

Les også: Nå skal snøen lave ned

Til helgen vil en nokså kraftig storm komme fredag og natt til lørdag inn fra vest mot Biscaya på Frankrikes vestkyst fredag og natt til lørdag. Den svekkes først her før den trekker nordover, forklarer Teigen.

- Den ser ut til å sende milde luftmasser inn over hele Sør-Norge i løpet av helgen og begynnelsen av neste uke. Usikkerheten består i om vindretningen blir østlig, som vil gi nedbør som snø, eller om den vil bli sørlig, som vil gi mer vind.

Også Meteorologisk institutt melder om mildere vær i sør. I nord fortsetter derimot vinteren med kalde luftmasser inn fra øst, men temperaturene ventes likevel ikke å bli kaldere enn normalen.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.