Gå til sidens hovedinnhold

Virke nekter å skrive under ny IA-avtale

Oslo (NTB): Arbeidsgiverorganisasjonen Virke vil ikke skrive under på videreføring av avtalen om inkluderende arbeidsliv (IA) hvis det ikke blir gjort store endringer.

Organisasjonen mener ordningen må bli mindre byråkratisk. I dag bruker arbeidsgivere for mye tid på å fylle ut skjemaer, mener Virke.

- Ledere må få tid til å lede og følge opp sine ansatte, og ikke bruke tiden sin på å rapportere. Oppfølgingsregelverket for sykmeldte må bli enklere å forholde seg til, og det må bli mindre krav til rapportering, sier administrerende direktør Vibeke Hammer Madsen i Virke.

Hun krever at bedrifter som legger til rette for at ansatte kan jobbe under sykdom, må få tilskudd fra staten for å tilpasse arbeidsplassen.

- Dette tilskuddet må gjelde alle virksomheter som tilrettelegger for gradert sykmelding. Uten disse endringene kan vi ikke underskrive på videreføringen av IA-avtalen. Slik den er nå, fungerer den dårlig for privat sektor, og spesielt for små og mellomstore virksomheter, sier Madsen.

IA-avtalen er ment å redusere sykefraværet uten å kutte i sykelønnsordningen. 26 prosent av norske virksomheter er med i avtalen, som går ut ved utgangen av året. (©NTB)

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka