*Nettavisen* Nyheter.

Virkelighetens Ghostbuster

Foto: Linn Solllied Madsen (Side2)

Ann Magritt hevder hun kan hjelpe deg når du har usynlige menn i dusjen.

(SIDE2:)An invisible man sleeping in your bed. Who ya gonna call?

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Jo, da kan du for eksempel ringe synske Ann Magritt som Side2 møtte på Alternativmessa i Oslo.

Renser hus
62-åringen forteller at hun har hatt spesielle evner hele livet, men at hun som barn kanskje ikke alltid skjønte hva det betydde.

Nå lever hun av å spå folk og driver også med healing og rensing av hus. Og for å kalle en spade for en spade, så snakker vi altså her om å få ånder som spøker til å gå over til «den andre siden».

- De som ringer til meg, ringer ofte fordi de føler det er noe der. Man ser skygger, føler kalde trekk uten at vinduer og dører er åpne og de som er mer intuitive kan kanskje se skikkelser, forteller hun.

Føler seg overvåket
Hun sier at for det meste så er det ikke fordi de er redde, at de ønsker hjelp.

- Det største problemet er den følelsen av ubehag. Folk blir slitne og leie av å føle at de ikke er alene i sitt eget hus. Det er mer når ting begynner å flytte på seg, eller å ødelegges, at folk føler redsel.

Det kan også være rent praktiske grunner til at folk vil ha spøkelsene fjernet. Ann Magritt ble for en stund siden kontaktet av en kvinne som bodde i Gudbrandsdalen. Her var problemet at uansett hvor godt kvinnen låste døren når hun dro hjemmefra, sto den alltid på vidt gap når hun kom hjem igjen.

Usynlig mann i dusjen
- Først trodde hun jo at hun måtte ha glemt å låse, men det hendte altså gang på gang, forteller Ann Magritt.

Men det var ikke før kvinnen hadde en ekkel opplevelse i dusjen at hun bestemte seg for å gjøre noe med det. Mens hun sto å såpet inn håret sitt så hun ned på vannet som rant ned i sluken. Og der så hun tydelig av vannet rant rundt to usynlige føtter som sto der inne i dusjen sammen med henne.

- Da heiv hun på seg klærne og sprang til naboen. Og så ringte hun meg, ler Ann Magritt som faktisk fant tre stedfaste sjeler i kvinnens hus.

Også i nye hus
- Huset var relativt nytt, men det hadde ligget et gårdsbruk der før i tiden.

Ann Magritt vet ikke helt hvordan hun får de stedsfaste sjelene over på den andre siden, men hun sier at hun lager lys, og forteller dem at de ikke har noe her å gjøre.

- Det er ikke alle som vil videre, men som regel slipper de taket og skjønner at de ikke kan være her, forteller hun.

Måtte gi opp
Men noen ganger må til og med en erfaren spøkelsesjeger gi tapt.

- Det var ett hus vi var i hvor det var helt umulig. Tok vi vekk en, dukket det straks en ny en opp. Det var nesten som en portal, der det bare lå lag på lag. Til slutt ga vi opp, sier hun og forteller at de som bodde i huset bestemte seg for å flytte i stedet.

Ofte tar det mange timer å rense et hus, og Ann Magritt tar rundt 1000 kr for en jobb hvis den ikke involverer mye reising.

Hun forteller at de fleste som ringer nok allerede tror at det finnes mye mellom himmel og jord, men noen ganger er det ihuga skeptikere som rett og slett er så lei alt bråket i huset at de ber henne om hjelp som en siste utvei.

- Hyggelig å hjelpe
Selv gidder hun ikke bruke tid å krefter på å prøve å forstå verken sine egne evner eller de fenomenene hun opplever.

- Jeg har slått meg til ro med at det finnes mer mellom himmel og jord enn det vi forstår, og så får vi bare godta at det er sånn. Jeg orker ikke bry meg om hvor det kommer fra, jeg synes bare det er hyggelig å kunne hjelpe, sier hun.

Blitt mer åpenhet med årene
Ann Magritt slår fast at det har blitt mye enklere å fortelle folk hva hun driver med nå, enn bare for få år siden.

- Utrolig mye har skjedd på de siste ti årene. Interessen for det paranormale har tatt seg voldsomt opp. Jeg tror det har mye med TV-program som «Åndenes makt» å gjøre, sier hun.

- Det er ikke lengre så farlig å si at man driver med noe annerledes nå. Selv prøver jeg bare å godta at det finnes, og så er det veldig givende når jeg kan hjelpe, smiler hun.

Vi får si som Tom Strømnæss i «Åndenes makt»: Om du tror Ann Magritt er en virkelig spøkelsesjeger, eller om hun bare har en livlig fantasi, det får du nesten bestemme deg for selv.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.