*Nettavisen* Nyheter.

Virus-frykt: Norsk mobilselskap trakk seg fra mobilmesse i Barcelona - nå er den avlyst

En rekke selskaper trekker seg fra mobilmessen i Barcelona grunnet frykt for coronavirus-utbruddet.

En rekke selskaper trekker seg fra mobilmessen i Barcelona grunnet frykt for coronavirus-utbruddet. Foto: Emilio Morenatti (AP)

Mobilselskapet ICE begrunner avgjørelsen med hensyn til de ansattes helse og bekymring.

12.02.20 20:10

SISTE: Onsdag kveld bekrefter Mobile World Congress at konferansen er avlyst, etter at flere selskaper har valgt å trekke seg fra arrangementet i Barcelona.

Det norske mobilselskapet ICE er blant selskapene som har besluttet å avlyse deltakelsen på den internasjonale mobilkonferanse i Barcelona grunnet det pågående coronavirus-utbruddet.

Mobile World Congress, som anses å være årets viktigste internasjonale arrangement for mobilbransjen, skulle etter planen finne sted 23. til 27. februar.

Les også: Ekspert: 60 prosent av verdens befolkning kan bli smittet

- Vi var en liten delegasjon på fem ansatte som skulle dit. Vi har fulgt nøye med på situasjonen etter utbruddet av det nye coronaviruset. Etter en helhetlig risikovurdering har vi kommet fram til at det ikke er helt nødvendig å dra dit slik situasjonen er i dag. Vi har registrert at det er ytterligere små og store aktører som også melder frafall, sier kommunikasjonsdirektør i ICE, Reynir Johannesson, til Nettavisen.

Administrerende direktør i ICE, Eivind Helgaker, sier i en pressemelding at «det viktigste for selskapet har vært å ivareta de ansattes helse og bekymringer knyttet til en slik deltakelse».

ICE er bare én av mange aktører i bransjen som nå melder avbud. Tunge aktører som Facebook, Amazon og Intel er andre aktører som dropper deltakelsen på mobilmessen, skriver Adweek.


Telenor reduserer delegasjonen

Før arrangementet ble kansellert skrev nettstedet at mer enn 20 selskaper hadde meldt avbud. Andre selskaper besluttet å redusere antall deltagere, deriblant Telenor.

- Vår status er at vi har allerede gjort noen endringer i programmet og har redusert antall ansatte som skal sendes dit. Vi følger situasjonen tett fra dag til dag og lytter til råd fra myndighetene og helsemyndigheter. Vi gjør fortløpende vurderinger, sa informasjonssjef i Telenor, Tormod Sandstø, til Nettavisen tidligere på onsdag.

Høy risiko globalt

Ifølge situasjonsrapporten til Verdens helseorganisasjon (WHO) tirsdag 11. februar, er det 43.103 bekreftede smittetilfeller på verdensbasis, hvorav 395 smittetilfeller er påvist utenfor Kina fordelt på 24 land.

Spania har per 11. februar 2 bekreftede smittetilfeller.

7333 av tilfellene beskrives som alvorlig, mens 1017 tilfeller har endt med dødsfall.

WHOs risikovurdering i Kina og globalt er henholdsvis «veldig høy» og «høy».

Coronaviruset er ennå ikke påvist i Norge. Folkehelseinstituttet har utført 58 analyser av mistenkte tilfeller, men samtlige prøver har vært negative av viruset.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag