*Nettavisen* Nyheter.

Virus ikke eneste trussel

De siste ukene har det vært mye fokus på datavirus, men det er slett ikke den eneste trusselen på nettet. – Det er ikke nok bare å ha antivirussikring, sier Henrik Vaage i Symantec.

Virushøsten har startet massivt med skadelige virus som Blaster og Sobig.F friskt i minne. Selv om virusene nok har fått brukerne til å bli mer oppmerksom på faren ved datavirus er det fortsatt mange brukere som ikke gjør noe for å sikre seg.

Trenger mer beskyttelse
- Det er ikke nok med bare antivirus. Privatbrukere trenger også en sikring mot andre former for angrep. I det minste en brannvegg er nødvendig, sa Symantecs Norge-sjef Henrik Vaage da han presenterte de nye produktene fra selskapet onsdag.

Spesielt har uønsket reklame, såkalt spam, nå så stort omfang at brukerne irriterer seg grønne. Spam utgjør både en irritasjon og en sikkerhetsrisiko.

I den nye utgaven av Symantecs sikkerhetspakke ”Norton Internet Security” er spam-filter et av de nye elementene. Filteret kommer både som et eget program og som integrert del av sikkerhetspakken.

Holder spionene vekk
Spam-delen lager en egen postboks til uønsket reklame og kan justeres individuelt av brukeren. Programmet har også evnen til selv å lære seg ord og e-postadresser som går igjen i spam-sendinger.

Nytt av året er også at Internet Security er utstyrt med et program som hindrer såkalt spyware. Blant annet i flere av de mest populære fildelingsprogrammene, som Kazaa, ligger det skjulte programmer som overvåker brukeren. De kan brukes både til å servere reklame og fange opp e-postadresser, men også til mer alvorlige ting som avlesing av tastetrykk og innhenting av passord og kontonummer.

Denne skjulte trusselen er noe det største problemet på nettet i dag.

Internet Security har som tidligere en brannvegg, inntrengningskontroll, reklameavviser og foreldrekontroll.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.