*Nettavisen* Nyheter.

Virus-makerne håner Bill Gates

Personene bak det ultra-hissige dataviruset MSBlast har lagt ved en hånlig beskjed til Microsoft-gründer Bill Gates.

14.08.03 18:30

MSBlast sprer seg i disse dager som ild i tørt gress til PC-brukere over hele verden. I Norge er titusener infisert, og selgerne av antivirusprogrammer melder om enorm pågang.

Dritgøy

Bak det hissige viruset står en eller flere personer som er ute etter å blåse opp sitt eget ego, tror seniorkonsulent Stein Møllerhaug hos antivirusprodusenten Symantec.

– Det vi har sett tidligere, er at det vanligvis dreier seg om en enkeltperson som synes dette er dritgøy, sier han til TV 2 Nettavisen.

Møllerhaug understreker at det ikke er du og jeg som er målet til virus-makerne.

– Dette er ikke for å ramme den enkelte hjemme-PC, men for å ramme Microsoft, sier han.

Håner Bill Gates

MSBlast-viruset utnytter et sikkerhetshull i Windows for å bryte seg inn i PC’en din. For å gjøre virus-epidemien enda mer spektakulær, har bakmennene lagt inn følgende skjulte beskjed til Microsoft-gründer Bill Gates i virusprogrammet.

«I just want to say LOVE YOU SAN!!

billy gates why do you make this possible ? Stop making money and fix your software!!»

Virusprogrammet kommer til å rette et direkte data-angrep mot Microsoft fra millioner av infiserte PC-er den 16. august denne måneden, det vil si natt til lørdag. Eksperter i Microsoft jobber nå på spreng for å hindre det massive angrepet.

Greier ikke Microsoft den biffen innen lørdag, kan virusepidemien komme til å øke i omfang.

– Ingen konspirasjon

Mens de fleste PC-brukerne bruker Microsoft-programmet Windows som operativsystem på sin maskin, sverger mange proffer til erkerivalen Linux.

Linux har utvilsomt mye å vinne på å danke ut Microsoft, men Stein Møllerhaug tviler på at det er Linux som står bak MSBlast.

– Det er ikke noen konspirasjonsteori bak dette her, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.