Virus slo ut Bondevik & Co

Hvis du plages av de mange virusmeldingene, kan du trøste deg med at det nok er langt verre i departementene. 400.000 e-postmeldinger står og venter på å få komme frem.

20.08.03 15:32

Det finnes knapt en Windows-basert PC i landet som ikke har fått merke dataviruset Sobig.Fs vrede. Siden mandag ettermiddag er det spydd ut virusinfiserte e-post.

I statsforvaltningen er problemet så stort at de har måttet stanse mottaket av ny e-post.

- I underkant av 400.000 e-poster fra internett står onsdag ettermiddag i kø hos departementene. For å komme à jour har vi valgt å stenge mottaket for ny e-post. Det betyr at e-poster sendt til departementene ikke vil komme fram med en gang. Forsinkelsene er store, men vi håper å ha kontroll i løpet av dagen, sier Møller til NTB.

Møller antar at så mye som 99 prosent av e-posten som mottas er virusmeldinger.

Sobig.F-viruset som har herjet det siste døgnet er spesielt fordi det videresendes i stort antall og flere ganger til samme adresse. Dermed blir belastningen på nettet betydelig høyere enn normalt.

Ifølge Digi.no gikk det tre ganger så mange e-post som normalt gjennom Telenors nett mandag. Årsaken var nesten utelukkende som følge av viruset.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.