RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Virus smitter både Firefox og Explorer

Et nytt virus vil installere spionprogram på pc-en din, og denne gangen er det ikke bare Internet Explorer-brukere som rammes. Også Firefox-leseren slipper smitten gjennom.

En trojaner maskerer seg som en Java-fil, og forsøker å få deg til å installere spionprogram og andre uhumskheter på pc-en din.

Java.Openstream.T kaller sikkerhetsselskapet F-Secure viruset. Skulle du treffe på trojaneren når du surfer på nettet, bør du ikke klikke ja når den ber deg godkjenne den signerte tilpassingen. Da laster den ned flere trojanere som blant annet installerer spionprogram på pc-en din.

F-secure melder at den falske Java-filen er skrevet for Internet Explorer, men at den også smitter brukere av åpen-kildekode-nettleseren Firefox.

Bruker du et oppdatert antivirusprogram og passer på hva du sier ja til på nettet bør ikke faren for å bli smittet være alt for stor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere