RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Virushjelpen svikter

Sist oppdatert:
If og Vesta var to norske selskaper som ble hardt rammet av Sasser-viruset. Nå viser det seg at mange selskapers sjanser til å beskytte seg mot ormen ble vanskeliggjort av nettopp det verktøyet som skulle beskytte dem mot virusangrepet.

Fiksen som Microsoft slapp gjorde systemene ytterligere ustabile, noe som kan ha gjort at mange ikke installerte denne beskyttelsen.

Ustabile fikser, slik som den som skulle hindre Sasser, er en fare. En fiks er en oppgradering som for eksempel Microsoft sender ut når det oppdages svakheter ved deres operativsystem eller produkter som gjør at PC-en din blir sårbar for angrep av virus.

Fordi disse fiksene er ustabile og kan få PC-er til å kræsje og gjøre systemer ustabile, velger mange – både private og selskaper – å ikke oppgradere. Sikkerhetseksperter sier mange lar det gå flere uker før de installerer fiksene, ifølge ComputerSweden.

- Det er på sett og vis en fare. Vi merker at kundene lar det gå en eller to uker innen de installerer fiksen, siden de av erfaring vet at slike fikser kan lage problemer, sier Per Niila Albinsson, sikkerhetsrådgiver hos Atea, til CS.

- Det er kjempetrist når våre fikser resulterer i en merkelig oppførsel, at de kundene som ikke får gjennom fiksen må henvende seg til oss igjen, sier Predrag Mitrovic, sikkerhetsansvarlig hos Microsoft Sverige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere