Virusskaper fikk sikkerhetsjobb

Skaperen av Sasser og Netsky-virusene har fått ny jobb – i antivirusselskapet Securepoint. - Fyren virker ikke ondskapsfull, snarere godtroende, sier en talsmann for selskapet.

20.09.04 10:16

Den 18-årige tyskeren som står bak Sasser- og Netsky-virusene har blitt ansatt av sikkerhetsselskapet Securepoint.

Millionskader
Begge de to virusene var ekstremt plagsomme, og stod for 70 prosent av alle verdens virusinfeksjoner på vårparten. Her hjemme slo viruset ut forsikringsgigantene If og Vesta, og forårsaket skader for flere millioner kroner.

Nå skal altså 18-årige Sven Jaschan programmere brannmurer for Securepoint. I forrige uke dukket det opp et nytt virus hvor opphavsmennene hadde lagt jobbsøknad i selve koden. Den gang sa ekspertene at antivirusselskapene aldri ville ansette virusskribenter.

Godtroende
- Jeg tror at mange mennesker reagerer på at et sikkerhetsselskap ansetter en virusskaper, og Securepoint kommer sikkert til å måtte forklare seg mer enn én gang, sier sjef for det finske sikkerhetsselskapet F-Seucre, Mikko Hyppönen, til MikroDatorn.

Han mener det hele er uheldig for sikkerhetsselskapene, men legger til at Jaschan ikke er den verste av virusskribentene.

- Fyren virker ikke ondskapsfull, snarerer godtroende, sier Hyppönen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.