RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vis finger'n i passet

Foto: Scanpix (Scanpix)
Sist oppdatert:
Fra 6. april innføres fingeravtrykk i norske pass.

Politiet presiserer at det så langt ikke er noe land som krever pass med fingeravtrykk ved innreise. Derfor trenger du ikke å fornye eksisterende pass før gyldighetstiden går ut.

Ordningen med fingeravtrykk, som starter rett over påske, er obligatorisk for alle over 12 år, og hentes inn sammen med foto og signatur via utstyr på passkontoret. For søkere over 10 år avgis bilde og signatur, mens søkere under 10 år kun avgir bilde.

– Formålet med fingeravtrykk i passet er å legge til rette for en raskere identitetskontroll av reisende ved grensekontroll og hindre forfalskning og misbruk av reisedokumenter, opplyser leder for forvaltningsenheten, politiinspektør Astrid Nilsen.

Skal du ha nytt pass, holder det å ta med seg det gamle passet ditt som legitimasjon hvis det fremdeles er gyldig eller det er mindre enn tre måneder siden det utløp.

Er det første gang du skal ha pass, eller er det mer enn tre måneder siden det gamle passets gyldighetstid utløp, skal du ha med gyldig norsk førerkort eller annet minst like sikkert identitetskort med bilde og fødselsnummer som legitimasjon.

Mer informasjon om pass finnes på Politiets nettsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere