RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vis fingeren i garderoben

Snart er det ikke lenger et problem å miste garderobelappen på byen. Utesteder ønsker å bytte ut papirlappen med en fingeravtrykk-scanner.

Det er alltid like irriterende å miste garderobelappen i fylla. Du må vente helt til siste mann har hentet jakken sin, før du får utlevert din, hvis du er heldig. Men nå kan dette problemet viskes vekk med en fingeravtrykk-scanner, hvis Datatilsynet tillater det.

For flere utesteder har meldt sin interesse. Ved hjelp av scanneren kan kundene få fingeravtrykket sitt inn på en datamaskin, samtidig som de leverer fra seg jakken, eller andre verdisaker, i garderoben. Avtrykket knyttes opp mot jakken og hvor den henger. Når jakken skal hentes på slutten av kvelden, behøves bare en finger for å finne fram til jakken igjen, ifølge Aftenposten.

Personopplysninger lagres ikke sammen med fingeravtrykket, og det kan heller ikke brukes til andre formål enn jakkeoppbevaring. Likevel er Datatilsynet skeptisk.

- Dagens lov er streng på dette området. Ved bruk av entydige identifikasjonsmidler, som for eksempel fingeravtrykk, må virksomheten ha behov for sikker identifisering og metoden må være nødvendig. Å bruke fingeravtrykkteknologi i garderober går trolig ikke igjennom med dagens lovgivning, sier seniorrådgiver Astrid Flesland i Datatilsynet til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere