RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Visepolitimester gransket i Nygaard-saken

Foto: Benjamin Brekken (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Granskingen skjedde etter at en mistenkt i saken ble løslatt.

Visepolitimester Roger Andresen var i juli i fjor under gransking av Spesialenheten for politisaker, mistenkt for uforstand i tjenesten i forbindelse med etterforskningen av drapsforsøket mot forlagssjef William Nygaard i 1993, melder NRK.

Årsaken var en arrestasjon flere år etter drapsforsøket, der nye tips førte til at politiet pågrep og avhørte en mann som tidligere hadde vært i politiets søkelys. Politiet håpet på et gjennombrudd i saken, men dagen etter ble mannen plutselig satt fri.

Spesialenhetens gransking startet i begynnelsen av juli i fjor, og førte til slutt til at Andresen ble frikjent. Men granskningen viser ifølge NRK at det ble gjort en rekke grove taktiske og juridiske feilvurderinger under etterforskningen.

Forlagssjef William Nygaard ble i oktober 1993 skutt og livstruende skadd utenfor sin bolig. Noen gjerningsmann er aldri funnet, men det er spekulert i at bakgrunnen var Aschehougs utgivelse av Salman Rushdies kontroversielle roman Sataniske vers, som utløste en islamistisk fatwa mot forfatteren og bokens oversettere og forleggere. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere