RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Visepolitimester i Hordaland slakter rusomsorg

Bergen (NTB): Politiet i Bergen mener at arresten fylles opp av personer som heller burde blitt tatt hånd om av helsevesenet. Kommunens rusomsorg får skylden.

- Vi er lekmenn, ikke utdannet helsepersonell. Vi har ikke de faglige forutsetningene til å ta hånd om folk som ikke kan ta vare på seg selv på grunn av rusinntak eller sykdom. Det skal helsevesenet og rusomsorgen gjøre, sier visepolitimester i Hordaland politidistrikt, John Reidar Nilsen til Bergens avisen.

I et brev til Sivilombudsmannen, der politiet redegjør for deres håndtering av drukkenskapsarrestanter, slakter Hordaland politidistrikt rusomsorgen til Bergen kommune.

«Vår erfaring er imidlertid at den enkelte kommune, og da i særdeleshet Bergen kommune, ikke har etablert et tilbud som dekker det faktiske behov for rusomsorg. I det daglige opplever Hordaland politidistrikt at drukkenskapsarresten er det eneste reelle tilbud som samfunnet kan tilby brukergruppen,» skriver politiet i brevet.

- Folk som er en fare for seg selv og andre, kan vi ikke overlate til seg selv. Da blir det til at vi rett og slett oppbevarer dem til neste morgen. Vi kan ikke tilby dem en videre oppfølging eller helhetlig tilbud. Dette er folk som i liten grad er i stand til å ta vare på egen helse, sier Nilsen.

Bergen kommune sier til Bergensavisen at de mener tilbudet som finnes er bra nok, men at politiet må bli flinkere til samhandling. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere